Μάφινς με κομπόστα βερύκοκο
- Hits: 2686
Μπήκε πια το καλοκαίρι για τα καλά. Με τις ζέστες του , με την ξεγνοιασιά του , με τα μπάνια του , με τα παγωτά του αλλά και με τα φρούτα του. Πριν περάσουμε στο καρπούζι και το πεπόνι κάνουμε μια στάση στο συμπαθέστατο , χαριτωμένο και αρωματικό βερύκοκο. Το φρούτο που τόσο αγαπάμε μα που δεν το χαιρόμαστε για μεγάλο χρονικό διάστημα μιας και η καρποφορία του γίνεται μια φορά το χρόνο για πολύ λίγο …Πιστεύω πως έτσι προέκυψε η κομπόστα των φρούτων στην προσπάθεια να τα έχουμε στη διάθεσή μας για όσο το δυνατόν μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Αρα δε μας εμποδίζει κανείς να φτιάχνουμε αυτά τα υπέροχα , αφράτα και γευστικά μάφινς όχι μόνο τώρα το καλοκαίρι μα όλο το χρόνο…
Υλικά:
1 κούπα βερύκοκα από κομπόστα στραγγισμένα και κομμένα σε μικρά κυβάκια
125 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
3/4 της κούπας ζάχαρη
1 3/4 της κούπας αλεύρι γ.ο.χ.
1 κ.σ. μπέικιν
1 τσιμπιά αλάτι
2 αυγά
1 βανίλια
200 ml γιαούρτι
Λίγη άχνη ζάχαρη για το σερβίρισμα
Εκτέλεση:
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη και αφού τα χτυπήσουμε γύρω στα 5 λεπτά και αφρατέψουν , προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά και τη βανίλια. Συνεχίζουμε το χτύπημα στη χαμηλή σκάλα προσθέτοντας εναλλάξ το αλεύρι , το αλάτι με το μπέικιν και το γιαούρτι. Τότε σταμάταμε το μίξερ , προσθέτουμε και τα ψιλοκομμένα βερύκοκα και τα ανακατεύουμε με το μίγμα με μια σπάτουλα ώστε να μοιραστούν ομοιόμορφα. Γεμίζουμε τότε κατά τα 3/4 τις χάρτινες θήκες για μάφινς τις οποίες έχουμε τοποθετήσει στις ειδικές φόρμες. Η δόση αυτή δίνει περίπου 12 -15 μάφινς ανάλογα με το μέγεθος που έχουν οι θήκες μας. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο , στους 180ο , στην κάτω σχάρα του φούρνου για 25 λεπτά περίπου μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφένιο χρώμα. Περιμένουμε να κρυώσουν ελαφρά , πασπαλίζουμε με λίγη άχνη ζάχαρη και σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία.
Σημ. : Εννοείται πως αν θέλουμε , μπορούμε να αντικαταστήσουμε την κομπόστα με πολύ ώριμα , φρέσκα βερύκοκα!