Μαγιονέζα χωρίς αυγά (υπέροχη)
- Hits: 23921
Η κλασική μαγιονέζα χρειάζεται πολύ προσοχή λόγω του αυγού… πρέπει να έχουμε σιγουρευτεί ότι το αυγό είναι ολόφρεσκο και πιστοποιημένα ασφαλές από τη μια κι από την άλλη πρέπει να προσέξουμε να μην "κόψει" και χαλάσει η μαγιονέζα….η συγκεκριμένη όμως συνταγή είναι απόλυτα ασφαλής , εύκολη , γευστικότατη και πρακτική….και το σημαντικότερο ; όποτε αποφασίσουμε να την φτιάξουμε , λογικά σε 3 λεπτά μπορεί να είναι στο πιάτο μας ! και τα υλικά; δεν υπάρχει περίπτωση να μην υπάρχουν στο ντουλάπι μας…
Δείτε την :
1 κρασοπότηρο γάλα εβαπορέ
1 κρασοπότηρο λάδι ελαφρύ
1 κ.σ. μουστάρδα
Χυμό από 1 λεμόνι
1 κ.γλ. (κοφτό) αλάτι
Εκτέλεση :
Βάζουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και τα χτυπάμε δυνατά για λίγα λεπτά . Ως δια μαγείας θα δούμε ότι τα υλικά θα ενσωματωθούν και η μαγιονέζα θα πήξει και θα είναι έτοιμη. Τόσο απλά , τόσο νόστιμα!! Αν ωστόσο δεν έχει πήξει αρκετά (πράγμα λιγάκι απίθανο) , προσθέτουμε λίγο ακόμα χυμό λεμονιού….
Είναι μια μαγιονέζα ιδανική για βραστά κρεατικά και πουλερικά αλλά και σαν βασικό συστατικό για κρεμώδεις σάλτσες σε σαλάτες κλπ…
Ευχαριστώ πολύ τη φίλη Αρετή Βαρδάκα που μου την έμαθε!