tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Kέικ σοκολάτας με πορτοκάλι

Το "πάντρεμα" αυτό το λατρεύω! Θεωρώ το συνδυασμό αυτών των δύο αρωμάτων και υλικών ακαταμάχητο. Τη συγκεκριμένη συνταγή την έχω …ξετρυπώσει από ένα μικρό βιβλιαράκι Gourmet της Ελευθεροτυπίας (τεύχος Νοεμβρίου του 2005!!!) . Είναι μια συνταγή του Στ. Παρλιάρου και δεν έχω λόγια να περιγράψω το αποτέλεσμα…υγρό , αρωματικό , απολαυστικό και υπέροχο….Είναι δε πανεύκολο και με μηδενικές πιθανότητες αποτυχίας...και επειδή τα πολλά λόγια είναι φτώχια…σας το παρουσιάζω!

keik sokolata portokali1

Υλικά:


190 γρ. μαργαρίνη
190 γρ. ζάχαρη
3 μεγάλα αυγά
150 γρ. κοκ. φαρίνα
20 γρ. κακάο
100 γρ. κουβερτούρα τριμμένη στο μπλέντερ (σε μέγεθος τραχανά)
50 γρ. φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι

{webgallery}keik sokolata portokali2keik sokolata portokali3keik sokolata portokali5keik sokolata portokali6keik sokolata portokali7keik sokolata portokali8keik sokolata portokali9keik sokolata portokali10{/webgallery}

Εκτέλεση:
-Χτυπάμε τη ζάχαρη με τη μαργαρίνη στο μίξερ
-Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά
-Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι το οποίο έχουμε κοσκινίσει μαζί με το κακάο. Αναδεύουμε απαλά .
-Προσθέτουμε το χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
-Τέλος προσθέτουμε και την τεμαχισμένη κουβερτούρα . Ανακατεύουμε λίγο ακόμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
-Αδειάζουμε το μίγμα σε φόρμα του κέικ το πάτο της οποίας  έχουμε στρώσει με λαδόκολλα και έχουμε λαδώσει τις πλευρές.
-Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο , στους 180ο για 45΄ περίπου (κάνουμε το τεστ με το μαχαίρι).
-Ξεφορμάρουμε μετά από 10 λεπτά και αφήνουμε σε σχάρα για λίγη ώρα μέχρι να κρυώσει.
-Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!...

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...