Γλάσο τυριού
- Hits: 7428
Αυτό το γλάσο και μόνο που υπάρχει για να συνοδεύει το κέικ καρότου...είναι αρκετό...Βελούδινο , αέρινο και δροσιστικό , αναδεικνύει τα αρώματα του γλυκού που γαρνίρει και το κάνει ανάλαφρο και απολαυστικό . Κορυφαία πρόταση είναι το κέικ καρότου αλλά μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε για να γαρνίρουμε τούρτες , cupcakes και άλλα γλυκά με παντεσπάνι ή για να στολίσουμε ένα κορμό ή ρολό ή τούρτα ή κάποιο γλυκό ψυγείου. Το γλάσο αυτό αγαπάει το άρωμα της βανίλας αλλά και το άρωμα του λεμονιού...
Δείτε το:
Υλικά :
200 γρ. τυρί κρέμα
80γρ. ζάχαρη άχνη
130 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
1-2 βανίλιες
Εκτέλεση:
Xτυπάμε στο μίξερ χειρός το τυρί μέχρι να αφρατέψει και σιγά-σιγά προσθέτουμε την άχνη και συνεχίζουμε προσθέτοντας τα υπόλοιπα υλικά.
Τοποθετούμε για λίγο στο ψυγείο για να παγώσει πριν το χρησιμοποιήσουμε και στη συνέχεια γαρνίρουμε .
Μπορούμε να το μεταφέρουμε σε κορνέ , να το τοποθετήσουμε στο ψυγείο έτοιμο να γαρνίρουμε το γλυκό την ίδια στιγμη!
Για πιο πλούσιο αποτέλεσμα...απλά διπλασιάζουμε τη δόση .
-Αν θέλουμε ένα πιο σταθερό γλάσο με πιο γεμάτη γεύση ακολουθούμε την ίδια διαδικασία με την εξής αναλογία :
250 γρ. τυρί κρέμα
200 γρ. βούτυρο (όχι μαργαρίνη)
60 γρ. ζάχαρη άχνη
Καλή επιτυχία!