tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Κερασόπιτα-τάρτα με κρέμα

Όσο υπάρχουν κεράσια στην αγορά θα παίρνω και θα ξαναπαίρνω…είναι ένα φρούτο τόσο απολαυστικό , ωφέλιμο , καλοκαιρινό…μόνο και μόνο από το χρώμα και το σχήμα του μας προδιαθέτει θετικά και ευχάριστα! Φτιάχνω γλυκά  ψυγείου , το απολαμβάνουμε σκέτο , δροσερό και ζουμερό , φτιάχνω το κλασικό γλυκό του κουταλιού που συνοδεύει το παγωτό βανίλια με τον καλύτερο τρόπο , φτιάχνω κι αυτή την κερασόπιτα με μια βάση τάρτας αφρατούλα και νοστιμούλα και μια κρέμα , υπέροχη και βελούδινη (που θυμίζει πολύ τη μπουγάτσα). Ανάμεσά της σκορίζω τα κεράσια και ιδού το θαύμα :

kerasopita1
Υλικά :

Για τη ζύμη της τάρτας :

90 γρ. μαργαρίνη
60 γρ. ζάχαρη
2 μεγάλα αυγά
320 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γλ. (πολύ γεμάτο) μπέικιν
2 βανίλιες


Για την κρέμα
200 ml. κρέμα γάλακτος
3 κρόκοι αυγών
120 γρ. ζάχαρη
2 βανίλιες
20 γρ. κορν φλάουρ

Και 400 γρ. κεράσια πλυμένα , καθαρισμένα με το ειδικό εργαλείο ή το τσιμπιδάκι και καλά στραγγισμένα

{webgallery}

kerasopita2kerasopita3kerasopita4kerasopita5kerasopita6kerasopita7kerasopita8kerasopita9kerasopita10kerasopita11kerasopita12kerasopita13

{/webgallery}

Εκτέλεση :
Χτυπάμε με το μίξερ  τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά . Προσθέτουμε τις βανίλιες και σιγά-σιγά προσθέτουμε και το αλεύρι και το μπέικιν . Καλό είναι να χρησιμοποιήσουμε το μεγάλο μίξερ γιατί η ζύμη είναι αρκετά σφιχτή και ίσως το μίξερ χειρός να μην έχει τόση δύναμη . Θα δούμε ότι στο τέλος η ζύμη θα ξεκολλάει από τα τοιχώματα και θα είναι σφιχτή αλλά εύπλαστη . Την τυλίγουμε τότε με μεμβράνη και τη βάζουμε για μια ώρα τουλάχιστον στο ψυγείο . Όταν είναι έτοιμη την τοποθετούμε στον πάγκο εργασίας και την απλώνουμε με τον πλάστη σε φύλλο διαμέτρου 33 εκ. (Αν κολλάει , πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι ) . Τη μεταφέρουμε σε βουτυρωμένη  ταρτιέρα (30 εκ.) και φροντίζουμε να καλύψει και τα τοιχώματά της . Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο .
Ετοιμάζουμε τότε την κρέμα , χτυπώντας όλα της τα υλικά σε ένα μπωλ με το σύρμα. Τρυπάμε την απλωμένη ζύμη με ένα πιρούνι και αδειάζουμε πάνω την κρέμα . Σκορπίζουμε ενδιάμεσα τα κεράσια και  ψήνουμε για 45 λεπτά περίπου , μέχρι να δούμε να ροδίσουν οι άκρες της τάρτας . Περιμένουμε λίγο να κρυώσει και σερβίρουμε…Είναι υπέροχη!
Καλή επιτυχία!
Η συνταγή είναι παραλλαγή από κερασόπιτα που βρήκα στο Delicieuses

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...