tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Μηλόπιτα στα γρήγορα (με σφολιάτα)

Μηλαράκια ζουμερά και αγαπημένα , μπερδεύονται γλυκά με την καστανή ζάχαρη και την αρωματική κανέλα , και τυλίγονται μέσα σε ρολό σφολιάτας , ροδοψήνονται και είναι έτοιμα να χορτάσουν και το πιο “δύσκολο” παιδάκι που δε θέλει να ακούει για φρούτα. Βασίζεται στην κορυφαία , παραδοσιακή συνταγή του στρούντελ. Πολλοί , αυτό το ρολό που φτιάχνουμε σήμερα το ονομάζουν “στρούντελ” , ωστόσο για μένα το αυθεντικό “στρούντελ” είναι απαραίτητα φτιαγμένο με χειροποίητο φύλλο και ενίοτε σερβιρισμένο με κρέμα βανίλας…Επιφυλάσσομαι για τη συνταγή του στο μέλλον...Προς το παρόν θα φτιάξουμε αυτή την απλή και “ταπεινή” μηλόπιτα , θα την πασπαλίσουμε με άχνη και κανέλα και θα την απολαύσουμε με ένα φλυτζάνι ζεστό καφέ ή τσάι…

mhlopita sfoliata1
Υλικά :


2 φύλλα σφολιάτας
5 μήλα κομμένα σε κυβάκια
Λίγες σταγόνες λεμονιού
5 κ.σ. καστανή ζάχαρη
5 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
Κανέλα
Λίγο βούτυρο (50 γρ.)
Άχνη και επιπλέον κανέλα για το σερβίρισμα

mhlopita sfoliata2mhlopita sfoliata3mhlopita sfoliata4mhlopita sfoliata5mhlopita sfoliata6mhlopita sfoliata7mhlopita sfoliata8mhlopita sfoliata9mhlopita sfoliata10mhlopita sfoliata11


Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τα μήλα από φλούδες και κουκούτσια και τα ψιλοκόβουμε σε κυβάκια . Τα τοποθετούμε σε ένα μπωλ και τα ραντίζουμε με λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού. Προσθέτουμε τη ζάχαρη , τη φρυγανιά και την κανέλα και ανακατεύουμε όλα τα υλικά με ένα κουτάλι.
Ξετυλίγουμε  το πρώτο φύλλο σφολιάτας από τη συσκευασία του και σκορπίζουμε ομοιόμορφα πάνω τη μισή γέμιση με τα μήλα. Κόβουμε κομματάκια βούτυρο ίσα με ένα ζάρι και τα σκορπίζουμε κι αυτά εδώ κι εκεί σε όλη την επιφάνεια.  Με τη βοήθεια του νάυλον περιτυλίγματος της συσκευασίας ρολάρουμε τη σφολιάτα από τη μεγάλη πλευρά μέχρι να σχηματιστεί ρολό και το τοποθετούμε στη λαμαρίνα του φούρνου που έχουμε στρώσει λαδόκολλα. Φροντίζουμε ώστε το σημείο ένωσης να βρεθεί από κάτω . Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και με το δεύτερο φύλλο. Τοποθετούμε και το δεύτερο ρολό στη λαμαρίνα και τρυπάμε την επιφάνεια με οδοντογλυφίδα κοντά-κοντά.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο , στους 200ο , στην τελευταία σχάρα για 45 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν καλά τα ρολά μηλόπιτας.
Μόλις κρυώσει λίγο , πασπαλίζουμε με μπόλικη άχνη και κανέλα.
Χλιαρή είναι υπέροχη!
Καλή επιτυχία.
Σημ. : Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε στη γέμιση καρύδια και σταφίδες.

Συνταγή για το αυθεντικό στρούντελ με χειροποίητο φύλλο θα βρείτε αν κάνετε κλικ εδώ!

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...