Σάλτσα με πιπεριές Φλωρίνης
- Hits: 2996
Η γλυκιά και αρωματική , η υπέροχη , κατακόκκινη πιπεριά Φλωρίνης. Αποτελεί ένα εκπληκτικό δώρο της φύσης και μας δίνει τη δυνατότητα να τη χρησιμοποιήσουμε πάρα πολύ στην κουζίνα. Γεμιστές , ψητές , ψιλοκομμένες μέσα σε φαγητά που χαρίζουν το μοναδικό άρωμα και την αξεπέραστη γλύκα τους , τουρσί , σαλάτα…κ.λ.π. Εδώ θα φτιάξουμε μια απλή αλλά πεντανόστιμη και πικάντικη σάλτσα με βάση την πιπεριά Φλωρίνης που συνοδεύει εξαιρετικά το ψητό ψάρι ή ελαφρύ , άπαχο κρέας (κοτόπουλο ή ψαρονέφρι) αλλά ακόμα χρησιμοποιείται σαν dressing στις σαλάτες κυρίως σ’ αυτές που περιέχουν άσπρο λάχανο ή σαν sauce μέσα σε σάντουιτς . Διατηρείται στο ψυγείο για αρκετές μέρες…
2 πιπεριές Φλωρίνης (τουρσί από το βάζο)
8 κ.σ. λάδι
2 κ.σ. λευκό βαλσαμικό
1 κ.σ. (γεμάτη) γιαούρτι
1 σκελίδα σκόρδο
Αλάτι και λίγο πιπέρι
Εκτέλεση :
Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί μέσα στο multi για λίγα λεπτά μέχρι να σιγουρευτούμε ότι έχουμε πετύχει μια ομοιογενή , παχύρευστη σάλτσα. Τη χρησιμοποιούμε αμέσως . Αν περισσέψει μια ποσότητα τη διατηρούμε στο ψυγείο.
Καλή επιτυχία.
Σημ. : -Συνταγή για αρωματικές ψητές πιπεριές Φλωρίνης στο ξύδι και στο λάδι θα βρείτε αν κάνετε κλικ εδώ.
-Δοκιμάστε μια υπέροχη λαχανοσαλάτα με τη σάλτσα πιπεριάς. Θα βρείτε τη συνταγή αν κάνετε κλικ εδώ.
-Δοκιμάστε ακόμα τη συγκλονιστική σαλάτα με ρεβύθια , καπνιστό σολομό και πιπεριές Φλωρίνης. Για τη συνταγή κάντε κλικ εδώ.