Red velvet cookies
- Hits: 368
Ή αλλιώς , κόκκινα, βελούδινα μπισκότα…Και δεν είναι ψέμα αυτό!
Είναι κόκκινα, κατακόκκινα τα μπισκότα αυτά, τόσο κόκκινα και γιορτινά σαν τον σκούφο του Αη Βασίλη αλλά και τόσο βελούδινα που δε θα σταματήσεις να τρως μέχρι να τελειώσουν. Η λευκή σοκολάτα ταιριάζει απόλυτα και τα κάνει ακόμα πιο εθιστικά , ενώ η υφή τους που είναι σαν μαλακά , ατομικά μπράουνις, αφαιρεί κάθε δυνατότητα αντίστασης…Αφέσου λοιπόν στη μαγεία της γιορτής και φτιάξε και απόλαυσε αυτά τα υπέροχα γιορτινά μπισκότα χωρίς δεύτερη σκέψη!
Υλικά:
200 γρ. Λευκή κουβερτούρα χονδροκομμένη
280 γρ. Αλεύρι γ.ο.χ.
1 κ.γλ. σόδα
1 1/2 κ.γλ. κορν φλάουρ
170 γρ. Λιωμένο βούτυρο
220 γρ. Ζάχαρη
2 αυγά
2 κ.σ. κακάο
8-10 γρ. Χρώμα ζαχαροπλαστικής, ανάλογα με το γούστο
Εκτέλεση:
Σε ένα μεγάλο μπωλ ρίχνουμε το αλεύρι , το κορν φλάουρ , το κακάο, το αλάτι και τη σόδα και τα ανακατεύουμε.
Σε ένα δεύτερο μπωλ ρίχνουμε το βούτυρο , τη ζάχαρη , τα αυγά και τη βανίλια και τα ανακατεύουμε ζωηρά με το σύρμα μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά και να σχηματιστεί ένα παχύρρευστο μίγμα. Τότε προσθέτουμε το χρώμα ζαχαροπλαστικής κι ανακατεύουμε λίγο ακόμα. Αδειάζουμε το μίγμα αυτό στο πρώτο μπωλ με το αλεύρι και τα ανακατεύομε στην αρχη με το σύρμα , μετά με μια μαρίζ μέχρι να ενωθούν καλά. Αδειάζουμε τότε και την κομμένη σοκολάτα , ανακατεύουμε άλλο λίγο, σκεπάζουμε το μπωλ και το τοποθετούμε στο ψυγείο για δυό-τρεις ώρες τουλάχιστον. Σχηματίζουμε τότε μπαλάκια από το μίγμα με το κουτάλι σερβιρίσματος του παγωτού και τα αραδιάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα αφήνοντας μεγάλη απόσταση μεταξύ τους γιατί απλώνουν στο ψήσιμο. Το μίγμα πρέπει να είναι παγωμένο , απευθείας από το ψυγείο αλλιώς τα μπισκότα δε θα γίνουν μαλακά αλλά τραγανά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο , στους 180ο, για 12 λεπτά περίπου ανάλογα με το πόσο ροδοψημένα τα προτιμάμε απ' έξω. Όταν βγουν από το φούρνο δεν τα πειράζουμε καθόλου μέχρι να κρυώσουν ελαφρά γιατί θα σπάσουν. Τα μεταφέρουμε στη συνέχεια σε σχάρα κι όταν κρυώσουν εντελώς τα κλείνουμε σε βάζο.
Καλή επιτυχία.