tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Tάρτα λεμονιού ή cheese cake ψητό με άρωμα λεμόνι!

Όπως κι αν το ονομάσω αυτό το γλυκό …ένα είναι το σίγουρο : ότι είναι εκπληκτικό , αρωματικό και δροσερό. Η γεύση του δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο , η βελούδινη υφή του επίσης ενώ το άρωμα του λεμονιού αρέσει πολύ. Το ανακάλυψα τυχαία ( making sweets)  και το έχω φτιάξει πολλές φορές , πάντα με επιτυχία…. Είναι ιδανικό για να συνοδεύσει τον καφέ ή το τσάι αλλά αποτελεί κι ένα τέλειο επιδόρπιο μετά από ένα τραπέζι αφού η δροσιά  και το άρωμα του λεμονιού  είναι ιδανική για να κλείσει ευχάριστα το  menu!...Η lemon curd με την οποία το συνοδεύω , κατά την ταπεινή μου γνώμη , κάνει τη διαφορά ….

Ας το δούμε:

lemon pie1
Yλικά:


Για τη βάση:
1 πακέτο μπισκότα τύπου πτι μπερ ολικής άλεσης
1 κούπα λιωμένη μαργαρίνη κατά προτίμηση με χαμηλά λιπαρά

Για την κρέμα:
400 γρ. τυρί κρέμα τύπου Philadelphia με 12% λιπαρά
Μισή κούπα ζάχαρη
2 μεγάλα αυγά χωρισμένα  (κρόκοι-ασπράδια)
2 κ.σ. κορν φλάουρ
Χυμό και ξύσμα από ένα λεμόνι
1-2 βανίλιες
1 δόση lemon curd (συνατγή προυείνω στο τέλος) ή ζάχαρη άχνη για το σερβίρισμα. {webgallery}

lemon pie2lemon pie3lemon pie4lemon pie5lemon pie6lemon pie7{/webgallery}

Εκτέλεση:
Αλέθουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν σκόνη και τα αναμιγνύουμε με τη μαργαρίνη την οποία έχουμε λιώσει σε μπρίκι ή στο φούρνο μικροκυμάτων. Τοποθετούμε το μίγμα σε βάση με αποσπώμενο τσέρκι 22 εκ. και το απλώνουμε ομοιόμορφα. Το πατάμε με τις παλάμες μας ή με μια σπάτουλα για να γίνει συμπαγές.
Ετοιμάζουμε την κρέμα:
Ανακατεύουμε με μίξερ χειρός το τυρί με τους κρόκους , προσθέτουμε τη ζάχαρη , το κορν φλάουρ , το χυμό , το ξύσμα και τη βανίλια.
Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και την προσθέτουμε με προσοχή στο μίγμα , ανακατεύοντας απαλά. Αδειάζουμε το μίγμα πάνω στη βάση του μπισκότου , ισιώνουμε την επιφάνεια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο , στους 180ο για 30-35 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει καλά και σερβίρουμε πασπαλίζοντας με ζάχαρη άχνη ή προσθέτωντας στο κάθε κομμάτι μια κουταλιά lemon curd.
 Σημείωση:
Τη lemon curd τη βρίσκουμε σε καταστήματα τροφίμων αλλά μπορούμε να φτιάξουμε τη δική μας πανεύκολα και οικονομικά …συνταγή για lemon curd θα βρείτε αν κάνετε κλικ εδώ.

Καλή επιτυχία!

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...

τουρτες