Κέικ μπανάνας με σοκολάτα (chocolate banana bread)
- Hits: 221
Αυτό το κέικ δεν το φτιάχνω συχνά γιατί είναι “η καταστροφή μου”. Είναι το απόλυτο banana bread με τις τέλειες αναλογίες, την τέλεια γεύση και την τέλεια ζουμερή υφή και τα κομμάτια σοκολάτας να την απογειώνουν καθώς λιώνουν απολαυστικά σε κάθε μπουκιά…Όταν το φτιάχνω , το κατασπαράζω όλο μόνη μου κι αυτό είναι το αρνητικό του σημείο. Αν εσύ καταφέρνεις να κάνεις ελιγμό και να αποφύγεις αυτή την παγίδα, κατά τ’ άλλα στο συνιστώ με κλειστά μάτια.
Υλικά:
3 πολύ ώριμες μπανάνες λιωμένες με το πιρούνι
80 γρ. μαλακή καστανή ζάχαρη
40 γρ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
40 γρ. λάδι ελαφρύ
3 αυγά
125 γρ. αλεύρι
1 κ.σ. μπέικιν
120 γρ. Κουβερτούρα χοντροκομμένη
2 βανίλιες
Εκτέλεση:
Χτυπάμε με το μίξερ το βούτυρο, το λάδι και τη ζάχαρη και στη συνέχεια προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά και τις βανίλιες.
Συνεχίζουμε προσθέτοντας το αλεύρι και το μπέικιν ενώ στη συνέχεια προσθέτουμε τις λιωμένες μπανάνες τις οποίες ενσωματώνουμε στο μίγμα με τη βοήθεια σπάτουλας. Τέλος, προσθέτουμε την κουβερτούρα κι αδειάζουμε το μίγμα σε φόρμα του κέικ καλά βουτυρωμένη. Ψήνουμε το κέικ σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180ο, για για 40 λεπτά περίπου. Κάνουμε το τεστ με τη λάμα του μαχαιριού.
Περιμένουμε να κρυώσει ελαφρά το κέικ, το ξεφορμάρουμε με προσοχή, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
ΚΑλή απόλαυση!
Σημ. : Αν θέλουμε, μαζί με την κουβερτούρα προσθέτουμε μια χούφτα καρύδια χονδροτριμμένα και λόιγες σταφίδες!