Κέικ δίχρωμο (βανίλια-κακάο)
- Hits: 1463
Πριν τελειώσει το κέικ που πάντα υπάρχει στην κουζίνα μου , σκέφτομαι ποιό θα είναι το επόμενο. Διότι ως γνωστόν μία ή δύο συνταγές για κέικ δεν είναι ποτέ αρκετές. Πρόκειται για κάτι παραπλήσιο της συλλεκτικής μανίας και γι’ αυτό το λόγο είμαι στη μόνιμη αναζήτηση. Αν ωστόσο δεν έχω άμεσα διαθέσιμη μια καινούρια πρόταση η συνταγή στην οποία καταφεύγω πιο πολύ είναι η συγκεκριμένη. Μια συνταγή "all time classic" , για ένα κέικ δίχρωμο με άρωμα βανίλιας (και βουτύρου) και με μια πινελιά από μίγμα κακάο!
Υλικά:
1 κούπα ζάχαρη
3 αυγά
1 κούπα λιωμένο βούτυρο
1 κούπα γιαούρτι
2-3 βανίλιες
2 1/2 κούπες αλεύρι μαλακό
1 κ.σ. μπέικιν
1 κ.σ. κακάο
Εκτέλεση:
Ρίχνουμε σε ένα μπωλ τα αυγά με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να αφρατέψουν. Συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτουμε με τη σειρά τις βανίλιες , το γιαούρτι , το λιωμένο βούτυρο. Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεμένο με το μπέικιν και χτυπάμε για λίγο ακόμα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Αδειάζουμε τα 2/3 του μίγματος σε μακρόστενη φόρμα με λαδόκολλα και στο υπόλοιπο μίγμα μέσα στο μπωλ προσθέτουμε το κακάο. Ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί το κακάο και αδειάζουμε κι αυτό στη φόρμα. Με ένα μαχαίρι κάνουμε λίγες κυκλικές κινήσεις και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο , στους 180ο για 50 λεπτά περίπου. Περιμένουμε να κρυώσει , ξεφορμάρουμε , κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία!