Πρωτεϊνικό γλύκισμα σοκολάτας στο air fryer (με 3 υλικά)
- Hits: 78
Και λίγα λέω στον τίτλο! Ένα υπέροχο επιδόρπιο με ελάχιστα υλικά, σε ελάχιστο χρόνο χωρίς καθόλου κόπο. Θα το ονόμαζα μους σοκολάτας , μα είναι λίγο πιο συμπαγές. Θα σε παραπέμψω πιο πολύ σε κρέμα σοκολάτας που θυμίζει ψητό τσηζ κέικ. Δεν περιέχει επιπλέον ζάχαρη παρά όση περιέχει η κουβερτούρα κι η πρωτεϊνική πουτίγκα που χρησιμοποιούμε κι αυτά είναι τα δύο από τα τρία υλικά…Το τρίτο είναι τα αυγά και το θαύμα έγινε αφού μοιραστεί το μίγμα σε ατομικά φορμάκια και ψηθεί για λίγο στη φριτέζα αέρος…κι αν δεν έχεις φριτέζα αέρος , χρησιμοποίηησε πολύ απλά το φούρνο….Εγώ το λατρεύω με γλυκό του κουταλιού αγριοκέρασο.
Υλικά για 4 φορμάκια:
200 γρ. κουβερτούρα
200 γρ. Πουτίγκα με πρωτεΐνη
(εγώ χρησιμοποίησα με γεύση φουντουκιού)
4 αυγά
(Προαιρετικά δυο βανίλιες)
Για το σερβίρισμα:
Άχνη ζάχαρη ή παγωτό ή σιρόπι φρούτων ή γλυκό του κουταλιού ή χτυπημένη σαντιγύ
Εκτέλεση:
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε αντικολλητικό σκεύος ανακατεύοντας διαρκώς σε χαμηλή φωτιά ή σε μπαίν Μαρί.
Αδειάζουμε τη λιωμένη κουβερτούρα και προσθέτουμε την πουτίγκα. Ανακατεύουμε ζωηρά με το σύρμα μέχρι να πετύχουμε μια λεία , σφιχτή κρέμα και προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Όταν ενσωματωθούν πλήρως και η κρέμα γίνει πιο ρευστή, την αδειάζουμε σε 4 πυρίμαχα μπωλ και τα τοποθετούμε στον κάδο του air fryer. Ψήνουμε στους 150ο για 20 λεπτά (ή σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180ο για 15-20 λεπτά) Περιμένουμε να κρυώσει λίγο και σερβίρουμε κατα την προτίμηση μας.
Καλή επιτυχία!