tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Κέικ "ζέβρα"

Καθένας που αγαπά τη ζαχαροπλαστική κι ασχολείται μ’ αυτή  έχει συμπεριλάβει ανάμεσα στις συνταγές του οπωσδήποτε μια συνταγή για το περίφημο , μοναδικό , ανεπανάληπτο κι εντυπωσιακό zebra cake. Πολλοί χρησιμοποιούν το μίγμα του εξίσου κλασικού κι αγαπημένου marble cake και απλά ακολουθούν την τακτική της εναλλαγής των μιγμάτων σε κουταλιές. Ωστόσο οι δικές μου δοκιμές με οδήγησαν στο συμπέρασμα πως το καλύτερο και ακριβέστερο αποτέλεσμα θέλει ένα μίγμα πιο ρευστό ώστε να κατανέμεται ευκολότερα και επιπλέον να χαρίζει στο τέλος ένα πιο “ζουμερό” αποτέλεσμα.

zebra cake1

Υλικά:

3 αυγά

200 γρ. Ζάχαρη

260 γρ. Αλεύρι

1 κ.σ. μπέικιν

120 ml ηλιέλαιο

180 ml γάλα

1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας ή καραμέλας

(ή 2 βανίλιες)

30 γρ. κακάο

1 κ.σ. γάλα

1 κ.γλ. μπέικιν

Άχνη για το σερβίρισμα

zebra cake4.jpeg3zebra cake4zebra cake5zebra cake6zebra cake7zebra cake8zebra cake9zebra cake10zebra cake11zebra cake12zebra cake13zebra cake14zebra cake16zebra cake17zebra cake18zebra cake19

Εκτέλεση:

Χτυπάμε με το μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη και τη βανίλια για 3-4 λεπτά μέχρι να αφρατέψουν. Στη συνέχεια προσθέτουμε το γάλα και το λάδι. Τελειώνουμε με το αλεύρι το οποίο έχουμε ανακατέψει με το μπέικιν. Παίρνουμε τότε δυο κούπες από αυτό το μίγμα και τα αφήνουμε στην άκρη.

Στο υπόλοιπο μίγμα που έμεινε μέσα στο μπω προσθέτουμε το κακάο , την κουταλιά γάλα και το κουταλάκι μπέικιν και χτυπάμε για λίγο ακόμα με το μίξερ μέχρι να ενσωματωθούν τα νέα υλικά.

Έτσι τώρα έχουμε δυο ισομεγέθη μίγματα.

Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα στρογγυλό ταψάκι 20 εκ. Για την ευκολία μας και για πιο ακριβές αποτέλεσμα καλό είναι να χρησιμοποιούμε δυο ίδια κουτάλια και δυο σπάτουλες , ένα σετ για το κάθε μίγμα ώστε να μην έρθουν καθόλου σε επαφή τα δυο υλικά και χαλάσουν το οπτικό αποτέλεσμα.

Παίρνουμε τότε μία κουταλιά από το λευκό μίγμα και την τοποθετούμε στο κέντρο του ταψιού. Παίρνουμε στη συνέχεια μια κουταλιά από το καφέ μίγμα και την αδειάζουμε πάνω στην προηγούμενη στοχεύοντας ακριβώς στο κέντρο. Συνεχίζουμε κατά τον ίδιο τρόπο τοποθετώντας εναλλάξ κουταλιές λευκού και καφέ μίγματος μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο , στους 180ο για μισή ώρα περίπου , περιμένουμε να κρυώσει ελαφρά το κέικ και το ξεφορμάρουμε με προσοχή. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε!

Καλή επιτυχία!

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...