tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Παστάκια Red velvet

Αφού το χρώμα γενικά υπάρχει στη ζωή μας και είναι διαπιστωμένο πως φτιάχνει τη διάθεσή μας , γιατί να μην το βάλουμε και στην κουζίνα μας; Δεν εννοώ απαραίτητα στο χώρο αλλά στις μαγειρικές και πιο καλά στις γλυκιές δημιουργίες. Έτσι έφτιαξα λοιπόν κι εγώ ένα γλύκισμα , παρακινημένη από συνταγή που έρχεται από χώρα μακρινή και δεν το μετάνιωσα. Είναι στοίχημα βέβαια να εντυπωσιάζεται πρώτα το μάτι και μετά να ακολουθεί ένας εξίσου ικανοποιημένος  ουρανίσκος γιατί πολλές φορές τα πυροτεχνήματα έχουν αρνητικά αποτελέσματα μιας και κάνουν μεγαλειώδη εμφάνιση και δημιουργούν προσδοκίες…εδώ λοιπόν , με αυτό το γλυκό οι προσδοκίες επικυρώθηκαν…

pastared velvet1

Υλικά:

180 γρ. λιωμένο βούτυρο

230 γρ. ζάχαρη

2 αυγά

1 βανίλια

Λίγες σταγόνες κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής

200 γρ. αλεύρι

1 κ.σ. κακάο

1 κ.σ. μπέικιν

1 κ.σ. ξύδι

100 γρ. ψιλοκομμένη λευκή κουβερτούρα

Για την επικάλυψη:

50 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

150 γρ. κρέμα τυρί σε θερμοκρασία δωματίου

200 γρ. άχνη ζάχαρη

pastared velvet2pastared velvet3pastared velvet4pastared velvet5pastared velvet6pastared velvet7pastared velvet8pastared velvet9pastared velvet10pastared velvet11pastared velvet12pastared velvet13pastared velvet14pastared velvet15pastared velvet16pastared velvet17pastared velvet18pastared velvet19pastared velvet20pastared velvet21

Εκτέλεση:

Χτυπάμε με το μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη για ένα-δύο λεπτά και προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και τη βανίλια. Στη συνέχεια προσθέτουμε το χρώμα ζαχαροπλαστικής και μετά το αλεύρι με το μπέικιν και το κακάο τα οποία έχουμε ανακατέψει σε ένα μπωλ. Αμέσως μετά προσθέτουμε το ξύδι κι ανακατεύουμε καλά με σπάτουλα. Τέλος προσθέτουμε και τη λευκή σοκολάτα και την ενσωματώνουμε κι αυτή στο μίγμα ανακατεύοντας. Αδειάζουμε το μίγμα σε ταψί 20x20 όπου έχουμε στρώσει λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170ο για 25 λεπτά περίπου. Όταν είναι έτοιμο , το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει κι ετοιμάζουμε την επικάλυψη.

Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με την άχνη μέχρι να αφρατέψουν και συνεχίζουμε προσθέτοντας το τυρί. Όταν πετύχουμε ένα ομοιόμορφο βελούδινο μίγμα , το αδειάζουμε πάνω από το κέικ , το απλώνουμε με σπάτουλα και το τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να παγώσει.

Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Σημ.: Όταν ψηθεί το γλυκό φροντίζω να “πριονίζω” πολύ ελαφρά τις άκρες του, τις οποίες στη συνέχεια τρίβω και πασπαλίζω με αυτές την επιφάνεια του. Αυτή κατά τη γνώμη μου είναι  καλύτερη ιδέα διακόσμησης. Διαφορετικά στολίζουμε με χρωματιστή τρούφα ή τριμμένη λευκή σοκολάτα ή τριμμένους ξηρούς καρπούς

Καλή επιτυχία.

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...