tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Αλμυρές συνταγές

Κριθαρότο με λιαστές ντομάτες και τυρί φέτα

Το πιάτο αυτό είναι υπέροχο μέσα στην απλότητα του, απίθανα γευστικό και μαγικά χιλωμένο. Είναι που σωτάρεται όπως πρέπει και σιγομαγειρεύεται μόνο του με τη δυνατότητα του θερμομίξ να το αναδεύει αργά και απαλά όλη την ώρα του βρασμού μέχρι να φτάσει στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Έτσι έχουμε ένα πιάτο πεντανόστιμο, μελένιο, γλυκό και αρωματικό με τη λιαστή ντομάτα και την πιπεριά Φλωρίνης να του χαρίζουν γεύση και το τυρί φέτα στο τέλος να το απογειώνει…Τόσο απλά, τόσο γευστικά!

kritharoto liastes thermomix1

Υλικά:

1 μεγάλο κρεμμύδι

2 σκελίδες σκόρδο

50 γρ. Λιαστές ντομάτες

1 μικρή πιπεριά Φλωρίνης

30 γρ. Ελαιόλαδο

30 γρ. λευκό κρασί

200 γρ. κριθαράκι μέτριο

550 γρ. βραστό νερό

Αλάτι, πιπέρι (ή έναν κύβο λαχανικών)

Θυμάρι και βασιλικό

60-80 γρ. τυρί φέτα ανάλογα με την προτίμηση μας

kritharoto liastes thermomix2kritharoto liastes thermomix3kritharoto liastes thermomix4kritharaki kotopoylo thermomix9

Εκτέλεση:

Βάζουμε στον κάδο το κρεμμύδι και το σκόρδο, τις λιαστές ντομάτες, την πιπεριά Φλωρίνης και το λάδι και ρυθμίζουμε για 5 δευτερόλεπτα/ ταχ. 6 ώστε να τεμαχιστούν τα λαχανικά. Αν χρειαστεί ρυθμίζουμε 2-3 δευτερόλεπτα ακόμα και καθαρίζουμε τα τοιχώματα του κάδου με τη σπάτουλα.

Στη συνέχεια σωτάρουμε ρυθμίζοντας για 3 λεπτά / 120ο /ταχ. 1

Στη συνέχεια προσθέτουμε το κριθαράκι και το κρασί και ρυθμίζουμε για 1 λεπτό/ 120ο / αντίστροφη κίνηση / ταχ. κουτάλι.

Μετά προσθέτουμε το βραστό νερό με το αλάτι, πιπέρι, θυμάρι (ή κύβο λαχανικών) και ρυθμίζουμε για όση ώρα υποδεικνύει η συσκευασία / 90ο / αντίστροφη κίνηση / ταχ. 1

Στο τελευταίο λεπτό προσθέτουμε από το άνοιγμα το βασιλικό και όταν το κριθαράκι είναι έτοιμο, αδειάζουμε αμέσως σε βαθύ πιάτο, προσθέτουμε τη φέτα κομμένη σε μικρά κομμάτια, ανακατεύουμε ελαφρά, πασπαλίζουμε με πιπέρι, περιμένουμε ελάχιστα να σταθεί το φαγητό και σερβίρουμε!

Καλή απόλαυση!