Μπάρες με βρώμη και μπανάνα (ψητές)
- Hits: 1071
Όταν έψησα τις μπάρες , έκοψα και δοκίμασα το πρώτο κομμάτι , ξετρελάθηκα. Είχε προηγηθεί βέβαια ο ενθουσιασμός της απλότητας και της ευκολίας της συγκεκριμένης συνταγής και είχα την ανασφάλεια της υποκειμενικής κρίσης. Άραγε είναι όντως τόσο καλή ή εμένα μου φάνηκε επειδή με “βόλεψε”;
Ωστόσο όποιος δοκίμασε , ενθουσιάστηκε οπότε μοιράζομαι μαζί σας την καταπληκτική και πανεύκολη αυτή συνταγή:
Υλικά για το μίγμα:
2 μέτριες ώριμες μπανάνες
2 αυγά
2 κ.σ. καστανή ζάχαρη με μελάσσα(ή περισσότερο αν επιθυμούμε πιο γλυκές)
200 γρ. τυρί κρέμα
Λίγη κανέλα
150 γρ. γάλα (έβαλα αμυγδάλου)
200 γρ. Νιφάδες βρώμης
2 κ.γλ. μπέικιν
Για την επιφάνεια:
1 χούφτα φρούτα του δάσους(μύρτιλλα ή σμέουρα ή φράουλες)
3 κ.σ. τριμμένη σοκολάτα
2 κ.σ. τριμμένο καρύδι ή φουντούκι
Λίγη κανέλα+λίγη καστανή ζάχαρη
Εκτέλεση:
Σε ένα μπωλ λιώνουμε τις μπανάνες και στη συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά. Χτυπάμε απλά με ένα πιρούνι και προσθέτουμε διαδοχικά όλα τα υλικά για το μίγμα (μέχρι και το μπέικιν) ανακατεύοντας με το πιρούνι ή με το σύρμα ή με μια μαρίζ. Όταν ενωθούν καλά όλα τα υλικά αδειάζουμε το μίγμα σε ελαφρά λαδωμένο πυρίμαχο σκεύος (20x25) κι από πάνω σκορπίζουμε τα υλικά για την επιφάνεια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο , τους 180ο για 40 λεπτά περίπου (ανάλογα με τη δύναμη του φούρνου και με το πόσο καλοψημένες θέλουμε τις μπάρες) . Όταν κρυώσει λίγο , κόβουμε σε κομμάτια και απολαμβάνουμε!
Καλή επιτυχία!