tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Κέικ λεμονιού με γλάσο (Starbucks loaf lemon cake)

Ακριβώς αυτό! Ένα υπέροχο, σούπερ αρωματικό, σούπερ βελούδινο κέικ, όπως αυτό που συναντάς στη βιτρίνα  starbucks! Με το που θα ετοιμαστεί η ζύμη και θα τη δουλέψεις λίγο με τη σπάτουλα πριν τη ρίξεις στη φόρμα, θα δεις και θα καταλάβεις για τι κέικ μιλάμε…Έχω πολλές συνταγές για κέικ και μάλιστες πολλές με το άρωμα του λεμονιού, μιας και το λατρεύω. Αλλά αυτό το συγκκριμένο είναι το αγαπημένο μου και το θεωρώ πρώτο στη λίστα των επιλογών μου… Έκανα πολλά πειράματα για να καταλήξω σε αυτό και είμαι σίγουρη πως θα το απολαύσεις…Την επομένη μέρα αλλά και την μαθεπόμενη, αν έχεις υπομονή να περιμένεις, είναι ακόμα πιο ώριμο και υπέροχο!

lemon cake starbucks1

Υλικά:

200 γρ. ζάχαρη

Ξύσμα και χυμό από ένα λεμόνι

1 βανίλια

2 μεγάλα αυγά

65 γρ. λιωμένο βούτυρο

65 γρ. ηλιέλαιο

100 γρ. γάλα

100 γρ. γιαούρτι

240 γρ. αλεύρι

1 κ.σ. μπέικιν

Για το γλάσο:

1/2 κούπα άχνη ζάχαρη

Χυμό από μισό λεμόνι (περίπου)

1 βανίλια

lemon cake starbucks2lemon cake starbucks3lemon cake starbucks4lemon cake starbucks5lemon cake starbucks6lemon cake starbucks7lemon cake starbucks8lemon cake starbucks9lemon cake starbucks10lemon cake starbucks11lemon cake starbucks12lemon cake starbucks13lemon cake starbucks14lemon cake starbucks15lemon cake starbucks16lemon cake starbucks17lemon cake starbucks18lemon cake starbucks19

Εκτέλεση:

ΣΕ ένα μπωλ ρίχνουμε τη ζάχαρη, το ξύσμα, τη βανίλια και τα αυγά και τα χτυπάμε  με το μίξερ μέχρι να γίνουν κρέμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και το λάδι και χτυπάμε λίγο ακόμα.

Συνεχίζουμε με το γάλα και το γιαούρτι και μετά με το αλεύρι και το μπέικιν. Τέλος, προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και χτυπάμε λίγο , μέχρι να ενσωματωθεί κι αυτό και να σχηματιστεί ένα αφράτο μίγμα.

Αδειάζουμε το μίγμα σε αντικολλητική μακρόστενη φόρμα 25x15 και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180ο για 45-50 λεπτά, μέχρι να βγαίνει καθαρή από το κέντρο του κέικ η λάμα ενός μαχαιριού.

Περιμένουμε να κρυώσει και τότε την ξεφορμάρουμε πάνω σε σχάρα. Όταν κρυώσει ετοιμάζουμε το γλάσο: ρίχνουμε σε ένα μπωλ την άχνη και τη βανίλια και ανακατεύοντας με ένα πιρούνι προσθέτουμε σταδιακά το χυμό λεμονιού. Όταν θα φτάσει στο επιθυμητό σημείο ρευστότητας (μπορεί να μην πάρει όλο το χυμό λεμονιού ή μπορεί να χρειαστεί λίγες σταγόνες παραπάνω) , περιλούζουμε με αυτό το κέικ, περιμένουμε λίγο να σταθεί, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Καλή απόλαυση!

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...