tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Κέικ κακάο με γλάσο σοκολάτας

Είμαι στο σπίτι με τον λατρεμένο μου εγγονό…ξέρει πλέον καλά πως η γιαγιά έχει πάθος με τη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική κι ο αγαπημένος  χώρος στον οποίο κινούμαστε δεν είναι άλλος από αυτόν της κουζίνας…Έχει συνηθίσει να βλέπει παντού βιβλία συνταγών και στίβες περιοδικών γαστρονομικού περιεχομένου…ξεφυλλίζει ένα περιοδικό με τίτλο “τα άπαντα της σοκολάτας” και σταματά σε μία σελίδα: “αυτό θέλω να φτιάξουμε, γιαγιά, τα έχουμε τα υλικά;” με ρωτάει και με κοιτάει μες τα μάτια …”τα έχουμε αγόρι μου” του απαντώ και σε μισή ώρα, το κέικ ήταν στο φούρνο…

keik kakao me sokolatenio glaso1

Υλικά:

150 γρ. Βούτυρο

200 γρ. ζάχαρη άχνη

6 αυγά

2 βανίλιες

2 κ.γλ. κανέλα

60 γρ. κακάο

280 γρ αλεύρι γ.ο.χ.

1 κ.σ. μπέικιν

200 γρ. γιαούρτι

Για το γλάσο:

200 γρ. κουβερτούρα

2 κ.σ. ηλιέλαιο

1 κ.γλ. γλυκόζη (ή μέλι)

keik kakao me sokolatenio glaso2keik kakao me sokolatenio glaso3keik kakao me sokolatenio glaso4keik kakao me sokolatenio glaso5keik kakao me sokolatenio glaso6keik kakao me sokolatenio glaso7keik kakao me sokolatenio glaso8keik kakao me sokolatenio glaso9keik kakao me sokolatenio glaso10keik kakao me sokolatenio glaso11keik kakao me sokolatenio glaso12keik kakao me sokolatenio glaso13keik kakao me sokolatenio glaso14keik kakao me sokolatenio glaso15

Εκτέλεση:

Χτυπάμε με το μίξερ το βούτυρο με την άχνη κι όταν αφρατέψουν προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά, την κανέλα και τις βανίλιες. Συνεχίζουμε προσθέτοντας εναλλάξ το αλεύρι με το μπέϊκιν και το κακάο κοσκινισμένα και το γιαούρτι. Αδειάζουμε το μίγμα σε καλά αλευρωμένη φόρμα ή σε αντικολλητικό και ψήνουμε το κέικ σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180ο, για 45-50 λεπτά μέχρι να βεβαιωθούμε ότι ψηθεί καλά. Περιμένουμε να κρυώσει λίγο και ξεφορμάρουμε το κέικ πάνω σε σχάρα.

Τότε ετοιμάζουμε το γλάσο: Σε μια μικρή κατσαρόλα ρίχνουμε την κουβερτούρα με το ηλιέλαιο και τη βάζουμε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας διαρκώς με μια μαρίζ μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα και να ενωθούν τα δύο υλικά ώστε να σχηματιστεί ένα βελούδινο γλάσο. Προσθέτουμε τότε και τη γλυκόζη και ανακατεύουμε άλλο λίγο με τη μαρίζ μέχρι να ενσωματωθεί κι αυτή.

Τοποθετούμε τότε το πλέον κρύο κέικ σε μια πιατέλα, περιλούζουμε το κέικ ομοιόμορφα με το γλάσο, περιμένουμε να κρυώσει, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Καλή επιτυχία.

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...