Κέικ κανέλας με βουτυρένια επιφάνεια!
- Hits: 1714
Εδώ και πολύ καιρό έψαχνα ένα καλό , επιτυχημένο κέικ κανέλας. Έχω δοκιμάσει πολλές συνταγές που όμως έδιναν ένα μέτριο αποτέλεσμα! Η συγκεκριμένη ήρθε για να μείνει αφού χαρίζει ένα υπέροχο αφράτο κείκ με εκπληκτική “βουτυρωκανελωμένη” επιφάνεια. Τι σημαινεί αυτο; Σημαίνει ότι αμέσως μόλις βγει το κέικ από το φούρνο περνάμε την επιφάνειά του με λιωμένο βουτυράκι και την πασπαλίζουμε με άχνη και κανέλα σχηματίζοντας έτσι μια ακαταμάχητη , δελεαστική όψη ενώ πετυχαίνουμε ακόμα πιο ακαταμάχητη γεύση. Αν δε φας επι τόπου ένα κομμάτι , ζεστό , βουτυράτο και αρωματικό , δεν ξέρεις τι χάνεις. Δεν είναι ανάγκη να αναφέρουμε ότι το συγκεκριμένο κέικ είναι το απόλυτο συνοδευτικό για το τσάι…
Υλικά:
120 γρ. μαργαρίνη
160 γρ. ζάχαρη άχνη
2 μεγάλα αυγά
1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
220 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
1 κ.σ. μπέικιν
1κ.γλ. κανέλα
185 ml γάλα
Για την επιφάνεια:
30 γρ. λιωμένο βούτυρο
Μπόλικη κανέλα και άχνη ζάχαρη
(όλα τα υλικά σε θερμοκρασία δωματίου)
Εκτέλεση:
Σε μπωλ ρίχνουμε το αλεύρι , το μπέικιν και την κανέλα και τα ανακατεύουμε καλά.
Χτυπάμε με το μίξερ σε ένα δεύετρο μπωλ τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη άχνη για λίγα λεπτά και μετά προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά κι αμέσως μετά τη βανίλια.
Τότε προσθέτουμε εναλλάξ το μίγμα του αλευριού και το γάλα μέχρι να ομογενοποιηθούν εντελώς.
Τοποθετούμε λαδόκολλα σε ένα στρογγυλό ταψάκι 20εκ. και αδειάζουμε εκεί το μίγμα. Ψήνουμε για 35 λεπτά. Μόλις βγει το κέικ από το φούρνο , απλώνουμε αμέσως με τη βοήθεια ενός πινέλου το λιωμένο βούτυρο σε όλη την επιφάνειά του. Πασπαλίζουμε με μπόλικη κανέλα και άχνη όλη την επιφάνεια και το αφήνουμε εκεί μέχρι να κρυώσει για τουλάχιστον μισή ώρα.
Τότε το ξεφορμάρουμε με προσοχή κι αμέσως το μεταφέρουμε σε μια πιατέλα.
Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε. Όταν είναι χλιαρό , είναι απόλαυση!
Καλή επιτυχία.