tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Κέικ γεμιστό με κανέλα και καρύδια

Σου έχει τύχει ποτέ να έχεις πεσμένη διάθεση ή ακεφιά και να έρχεται στη μύτη σου άρωμα μπαχαρικών, να ξυπνούν αισθήσεις, να ζωντανεύουν όμορφες μνήμες και αυτόματα να φτιάχνει η διάθεση και να βρίσκεις το κέφι σου; Η αγαπημένη κανέλα λοιπόν….με το μαγικό άρωμα που σε περιτυλίγει γλυκά , σε αγκαλιάζει και χαρίζει αξεπέραστη και μοναδική γεύση…Το κέικ αυτό την προσφέρει γενναιόδωρα , καμωμένο με εξίσου αγαπημένα καρύδια και άρωμα βανίλιας…Φτιάξ’το , θα φτιάξει κι η δική σου διάθεση!

keikkarydia kanela1

Υλικά για τη γέμιση κανέλας:

1/2 κούπα χοντροτριμμένα καρύδια

1/3 κούπας ζάχαρη

2 κ.γλ. κανέλα

Για το κέικ:

1 κούπα ζάχαρη

2 κούπες αλεύρι

1 κ.σ. μπέικιν

2 αυγά

1 γιαούρτι στραγγιστό(200γρ)

80 γρ. λιωμένο βούτυρο

1 βανίλια

keikkarydia kanela2keikkarydia kanela3keikkarydia kanela5keikkarydia kanela4keikkarydia kanela6keikkarydia kanela7keikkarydia kanela8keikkarydia kanela9keikkarydia kanela10keikkarydia kanela11keikkarydia kanela12keikkarydia kanela13keikkarydia kanela14keikkarydia kanela15keikkarydia kanela16keikkarydia kanela17keikkarydia kanela18keikkarydia kanela19

Εκτέλεση:

Ανακατεύουμε τα υλικά για τη γέμιση σε ένα μπωλ , το αφήνουμε στην άκρη κι ετοιμάζουμε το κέικ: Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη και τη βανίλια. Συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτουμε σταδιακά το λιωμένο βούτυρο, το γιαούρτι και σιγά σιγά το αλεύρι με το μπέικιν. Αδειάζουμε τότε σε αντικολλητική μακρόστενη φόρμα του κέικ (ή στρωμένη με λαδόκολλα) το μισό από το μίγμα του κέικ και σκορπίζουμε σε όλη την επιφάνεια παραπάνω από τη μισή γέμιση καρύδι-κανέλα. Σκεπάζουμε με το άλλο μισό μίγμα του κέικ και τελειώνουμε σκορπίζοντας στην επιφάνεια την υπόλοιπη γέμιση. Με σπάτουλα ή μαχαίρι κάνουμε κυκλικές κινήσεις ώστε να σχηματιστούν κύματα γέμισης ανάμεσα στο μίγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180ο για μία ώρα περίπου . Περιμένουμε 10-15 λεπτά, ξεφορμάρουμε πάνω σε σχάρα και το αφήνουμε εκεί για λίγο μέχρι να κρυώσει, το μεταφέρουμε σε πιατέλα,  κόβουμε σε κομμάτια κι απολαμβάνουμε!

Καλή επιτυχία!

Η πηγή μου είναι εδώ, στο εξαιρετικό site bakeorbreak

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...