Κέικ γεμιστό με κανέλα και καρύδια
- Hits: 1269
Σου έχει τύχει ποτέ να έχεις πεσμένη διάθεση ή ακεφιά και να έρχεται στη μύτη σου άρωμα μπαχαρικών, να ξυπνούν αισθήσεις, να ζωντανεύουν όμορφες μνήμες και αυτόματα να φτιάχνει η διάθεση και να βρίσκεις το κέφι σου; Η αγαπημένη κανέλα λοιπόν….με το μαγικό άρωμα που σε περιτυλίγει γλυκά , σε αγκαλιάζει και χαρίζει αξεπέραστη και μοναδική γεύση…Το κέικ αυτό την προσφέρει γενναιόδωρα , καμωμένο με εξίσου αγαπημένα καρύδια και άρωμα βανίλιας…Φτιάξ’το , θα φτιάξει κι η δική σου διάθεση!
Υλικά για τη γέμιση κανέλας:
1/2 κούπα χοντροτριμμένα καρύδια
1/3 κούπας ζάχαρη
2 κ.γλ. κανέλα
Για το κέικ:
1 κούπα ζάχαρη
2 κούπες αλεύρι
1 κ.σ. μπέικιν
2 αυγά
1 γιαούρτι στραγγιστό(200γρ)
80 γρ. λιωμένο βούτυρο
1 βανίλια
Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε τα υλικά για τη γέμιση σε ένα μπωλ , το αφήνουμε στην άκρη κι ετοιμάζουμε το κέικ: Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη και τη βανίλια. Συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτουμε σταδιακά το λιωμένο βούτυρο, το γιαούρτι και σιγά σιγά το αλεύρι με το μπέικιν. Αδειάζουμε τότε σε αντικολλητική μακρόστενη φόρμα του κέικ (ή στρωμένη με λαδόκολλα) το μισό από το μίγμα του κέικ και σκορπίζουμε σε όλη την επιφάνεια παραπάνω από τη μισή γέμιση καρύδι-κανέλα. Σκεπάζουμε με το άλλο μισό μίγμα του κέικ και τελειώνουμε σκορπίζοντας στην επιφάνεια την υπόλοιπη γέμιση. Με σπάτουλα ή μαχαίρι κάνουμε κυκλικές κινήσεις ώστε να σχηματιστούν κύματα γέμισης ανάμεσα στο μίγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180ο για μία ώρα περίπου . Περιμένουμε 10-15 λεπτά, ξεφορμάρουμε πάνω σε σχάρα και το αφήνουμε εκεί για λίγο μέχρι να κρυώσει, το μεταφέρουμε σε πιατέλα, κόβουμε σε κομμάτια κι απολαμβάνουμε!
Καλή επιτυχία!
Η πηγή μου είναι εδώ, στο εξαιρετικό site bakeorbreak