Κέικ με βρώμη, μπανάνες, μύρτιλλα (χωρίς ζάχαρη)
- Hits: 48
Τον τελευταίο καιρό κινούμαι ανάμεσα κλασικές, αγαπημένες συνταγές και σε πιο σύγχρονες προτάσεις με υλικά απλά και τεχνικές ακόμα πιο απλές. Έτσι, αντικατέστησα το αλεύρι με τριμμένη βρώμη (δε χρειάζεται να αγοράσεις αλεύρι βρώμης αφού μπορείς να τρίψεις νιφάδες βρώμης στην κουζινομηχανή σου) πρόσθεσα την αγαπημένη μπανάνα να χαρίσει τη γλύκα της αντί για ζάχαρη, πρόσθεσα και τα εξίσου αγαπημένα , πολύτιμα μύρτιλλα κι έφτιαξα ένα κέικ που δε θυμίζει το μαμαδίστικο, το αφράτο, το παραδοσιακό κέικ αλλά πέτυχα ένα εναλλακτικό κέικ που το λάτρεψα για το πρωινό μου…
Υλικά:
2 μεγάλες ώριμες μπανάνες
125 γρ. μύρτιλλα
2 αυγά
1 βανίλια
1 κ.γλ. κανέλα (προαιρετικά)
1/2 κούπα γιαούρτι
1/4 κούπας λάδι
1 κούπα βρώμη
1/4 κούπας μέλι
1 κ.σ. μπέικιν
Εκτέλεση:
Ρίχνουμε στην κουζινομηχανή τις νιφάδες βρώμης και χτυπάμε μέχρι να τριφτούν και να σχηματιστεί μια χονδρή σκόνη.
Σε ένα μπωλ ρίχνουμε τις μπανάνες και τις πιέζουμε σχολαστικά μέχρι να λιώσουν και να γίνουν σαν κρέμα.
Προσθέτουμε στη συνέχεια το λάδι, το μέλι, το γιαούρτι , τη βανίλια και τα αυγά και τα χτυπάμε όλα μαζί με το σύρμα μέχρι να γίνουν ένα ρευστό μίγμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε μπέικιν, κανέλα και τριμμένη βρώμη και ανακατεύουμε άλλο λίγο. Αδειάζουμε τότε το μίγμα σε φόρμα 24 εκ. που έχουμε τοποθετήσει λαδόκολλα και σκορπίζουμε τα μύρτιλλα σε όλη την επιφάνεια . Κινούμε το σκεύος ελαφρά δεξιά-αριστερά ώστε να αφαιρεθεί ο αέρας και πάρουν τη θέση τους μέσα στο μίγμα τα μύρτιλλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180ο για μισή ώρα περίπου ή μέχρι να παρατηρήσουμε ότι έχει σταθεροποιηθεί εντελώς η υφή κι έχει πάρει ωραίο χρώμα η επιφάνεια.
Περιμένουμε να κρυώσει, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
Συνοδεύουμε με γιαούρτι κι έχουμε ένα εξαιρετικό πρωινό γεύμα!
Καλή επιτυχία!
Σημ. : επειδή δεν περιέχει ζάχαρη , η οποία ζαχαρη λειτουργεί σαν συντηρητικό , το κέικ φυλάσσεται στο ψυγείο την επόμενη ημέρα!Τη συνταγή εμπνέυστηκα από αυτό το βιντεάκι (καντε κλικ εδώ!)