Κέικ με τριμμένο φουντούκι
- Hits: 1565
Κέικ με τριμμένο φουντούκι
Η νέα τρέλα που έχει καταλάβει τον τελευταίο καιρό είναι τα κέικς με τριμμένους ξηρούς καρπούς μέσα στο μίγμα. Αυτό κάνει το κέικ πιο δυνατό ενεργειακά , το κάνει πιο σπυρωτό , πιο “υγρό” και φυσικά πιο νόστιμο. Όλοι οι ξηροί καρποί είναι ευπρόσδεκτοι , σα να λέμε “ολοι οι καλοί χωράνε” , μάλιστα πολλές φορές χρησιμοποιώ μίγμα περισσότερων από έναν ξηρό καρπό αλλά αυτό με το φουντούκι είναι “έρωτας” και με ξετρελαίνει. Μπορούμε φυσικά να προσθέσουμε και λίγη τριμμένη κουβερτούρα ή κάποιο αρωματικό της προτιμλησής μας μα εγώ προτείνω τη δική μου αγαπημένη εκδοχή που είναι απλή , χωρίς σοκολάτα και ελαφρύ άρωμα από μίγμα μπαχαρικών…
Υλικά:
3 αυγά
170 γρ. ζάχαρη
1/2 κ.γλ. μίγμα μπαχαρικών (σμυρνιό) (ή κανέλα, μοσχοκάρυδο)
180 γρ. κρέμα γάλακτος (με μειωμένα λιπαρά) ή ξινόγαλο ή κεφίρ
200 ml ηλιέλαιο
200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
1 κ.σ. μπέικιν
100 γρ. τριμμένο φουντούκι
Αχνη για το σερβίρισμα
Εκτέλεση:
Ρίχνουμε σε μπωλ τα αυγά με τη ζάχαρη και τα μπαχαρικά , τα χτυπάμε με το μίξερ για 3-4 λεπτά μέχρι να αφρατέψουν πολύ. Τότε προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος , στη συνέχεια το ηλιέλαιο και τέλος το αλεύρι με το μπέικιν σε τρεις δόσεις. Εδώ σταματάμε το μίξερ , προσθέτουμε το τριμμένο φουντούκι και το ενσωματώνουμε απαλά με μια μαρίζ.
Αδειάζουμε το μίγμα σε φόρμα 22 εκ. που έχουμε τοποθετήσει λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο , στους 180ο για 35 λεπτά περίπου!
Περιμένουμε να κρυώσει ελαφρά και μετά το ξεφορμάρουμε πάνω σε σχάρα κι όταν κρυώσει εντελώς , το μεταφέρουμε σε πιατέλα , το πασπαλίζουμε με άχνη , κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία!