tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Το banana bread της Μπέττυς

Το banana bread ή όπως το λέμε εμείς “κέικ μπανάνας” κυκλοφορεί ευρέως κι υπάρχουν ένα σωρό συνταγές, ένα σωρό προτάσεις, ένα σωρό παραλλαγές αφού το συγκεκριμένο κέικ είναι πραγματικά πολύ καλό και ιδιαίτερα αγαπητό με γάλα ή γιαούρτι, με καρύδα ή ανανά με frosting ή με μια μπανάνα διχοτομημένη κάθετα στην επιφάνεια, με σοκολάτα ή καρύδια ή ακόμα και με καραμέλα. Σχεδόν όλες τις παραπάνω συνταγές τις φιλοξενώ στο site μου κι είναι όλες διαλεκτές. Σήμερα όμως θα φτιάξουμε το δικό μου banana bread έτσι όπως το πειραματίστηκα και όπως μου αρέσει: Χωρίς ζάχαρη, με χαρουπόμελο , με αλεύρι ολικής άλεσης, με τριμμένο αμύγδαλο, νιφάδες καρύδας και κομμάτια σοκολάτας. Δοκίμασέ το και πες μου…

 bettys banana bread1

Υλικά:

3 μεγάλες πολύ ώριμες μπανάνες

3 αυγά

5 κ.σ. χαρουπόμελο

1/2 κούπα ηλιέλαιο

1 κούπα αλεύρι ολικής άλεσης

2 κ.σ. μπέικιν

1/2 κούπα νιφάδες καρύδας

1/2 κούπα τριμμένο αμύγδαλο

150 γρ. σταγόνες κουβερτούρας

bettys banana bread2bettys banana bread3bettys banana bread4bettys banana bread5bettys banana bread6bettys banana bread7bettys banana bread8bettys banana bread9bettys banana bread10bettys banana bread11bettys banana bread12bettys banana bread13

Εκτέλεση:

Ρίχνουμε σε ένα μπωλ τις μπανάνες και τις χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να λιώσουν. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά και το χαρουπόμελο κι αφού ενωθούν τα υλικά προσθέτουμε το λάδι. Χτυπάμε άλλο λίγο και προσθέτουμε τα στερεά υλικά (αλεύρι, μπέικιν, καρύδα, αμύγδαλο) . Τα ανακατεύουμε με μια μαρίζ μέχρι να πετύχουμε ένα ομοιογενές μίγμα και τέλος προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας. Αδειάζουμε το μίγμα σε φόρμα του κέικ με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180ο για 45 λεπτά περίπου ή μέχρι να βγαίνει καθαρή η λάμα ενός μαχαιριού από το κέντρο του κέικ.

Περιμένουμε να κρυώσει ελαφρά, ξεφορμάρουμε με προσοχή πάνω σε σχάρα κι όταν κρυώσει εντελώς , κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Καλή επιτυχία!

Σημ. : επειδή το κέικ αυτό δεν περιέχει καθόλου ζάχαρη και όπως γνωρίζουμε η ζάχαρη αποτελεί συντηρητικό, πρέπει να φυλαχτεί στο ψυγείο μετά από 6-8 ώρες περίπου.

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...