Μπάρες με πουρέ μήλου και νιφάδες βρόμης
- Hits: 497
Αυτές οι μπάρες είναι μαλακά, χορταστικά κομμάτια απόλαυσης που χαρίζουν ενέργεια, σε χορταίνουν και σου προκαλούν με τον πιο ευχάριστο τρόπο το αίσθημα του χορτασμού και της πληρότητας. Είναι φτιαγμένα με υλικά που περιέχουν πρωτεΐνη χωρίς όμως να φορτώνουν τον οργανισμό με λιπαρά ενώ περιέχουν πουρέ μήλου ο οποίος αποτελεί τη μεγάλη έκπληξη και χαρίζει άρωμα , γεύση και βελούδινη υφή…το αμύγδαλο στην επιφάνεια απλά τελειοποιεί το αποτέλεσμα…
Υλικά:
200 γρ, νιφάδες βρόμης
250 γρ. πουρέ μήλου
200 γρ. κρέμα τυρί
150 ml γάλα βρόμης ή αμυγδάλου
2 αυγά
70 ml ηλιέλαιο
1 βανίλια
Λίγη κανέλα
2 κ.σ. καστανή ζάχαρη
1 χούφτα ψιλοκομμένα αμύγδαλα
Άχνη ζάχαρη ή σιρόπι σφενδάμου ή χαρουπόμελο για το σερβίρισμα
Εκτέλεση:
Ετοιμάζουμε πρώτα τον πουρέ μήλου. Σε ένα μπωλ ρίχνουμε όλα τα υλικά μέχρι και την κανέλα και ανακατεύουμε καλά με το σύρμα μέχρι να ενωθούν ομοιόμορφα όλα τα υλικά. Αδειάζουμε το μίγμα σε ένα αντικολλητικό ταψί 20x25 ή σε απλό σκεύος στρωμένο με λαδόκολλα και σκορπίζουμε στην επιφάνεια το αμύγδαλο και την καστανή ζάχαρη.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180ο για 35 λεπτά περίπου. Περιμένουμε να κρυώσει ελαφρώς, κόβουμε σε κομμάτια, πασπαλίζουμε με άχνη ή ραντίζουμε με σιρόπι σφενδάμου ή μέλι ή χαρουπόμελο και σερβίρουμε.
Είναι ιδανικό για πρωινό μαζί με λίγες κουταλιές γιαούρτι.
Καλή επιτυχία! Τη συνταγή για τον πουρέ μήλου θα βρείτε αν κάνετε κλικ εδώ!