tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Κέικ μπανάνας με κρέμα πραλίνας (τύπου nutella)

Μπανάνα και nutella…ένας από τους καλύτερους συνδυασμούς ever. Δύο υλικά που δίνουν την τέλεια γεύση, την τέλεια υφή σε κέικς, μπισκότα, snacks, γλυκά ψυγείου κ.λ.π. Το κέικ αυτό γίνεται υπέροχο , πολύ αφράτο και ζουμερό, με εναλλαγές της γεύσης αφού σχηματίζουμε κύματα ζύμης με τη Nutella φροντίζοντας να μην την ενσωματώσουμε εντελώς με το μίγμα του κέικ αλλά να είναι κάτι σαν marble cake ενισχυμένο με τη γεύση και την πολυτέλεια της λατρεμένης κρέμας φουντουκιού…Απλά δοκιμάστε το!

banana bread nutella1

Υλικά:

3 πολύ ώριμες μπανάνες

3 αυγά

1 βανίλια

1/2 κούπα καστανή ζάχαρη

100 γρ. λιωμένο βούτυρο

200 γρ. αλεύρι

1 κ.σ. μπέικιν

150 γρ. κρέμα πραλίνας (τύπου nutella)

banana bread nutella2banana bread nutella3banana bread nutella4banana bread nutella5banana bread nutella6banana bread nutella7banana bread nutella8banana bread nutella9banan10a bread nutellabanana bread nutella11

Εκτέλεση:

Ρίχνουμε τις δύο ώριμες μπανάνες και τα αυγά σε ένα μπωλ και τα χτυπάμε καλά με το μίξερ χειρός. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τη βανίλια και το λιωμένο βούτυρο και συνεχίζουμε το χτύπημα με το μίξερ.

Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέϊκιν και χτυπάμε άλλο λίγο μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.

Εδώ σταματάμε το μίξερ. Προσθέτουμε στο μπωλ την κρέμα πραλίνας (φροντίζουμε να είναι ζεστή ώστε να είναι ρευστή και να δουλεύεται εύκολα) και τότε με την σπάτουλα κάνουμε απαλές κυκλικές κινήσεις ώστε να σχηματίσουμε ένα μίγμα με στρώσεις πραλίνας. Αδειάζουμε το μείγμα σε μακρόστενη φόρμα του κέικ με λαδόκολλα και αφού καθαρίσουμε την τρίτη μπανάνα και την κόψουμε στα δύο κατά μήκος, την τοποθετούμε στην επιφάνεια του κέικ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο , στους 180ο για 45-50 λεπτά μέχρι να ψηθεί καλά. Περιμένουμε να κρυώσει ελαφρά και το ξεφορμάρουμε με προσοχή. Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

ΚΑλή επιτυχία.

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...