tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο (ξυπόλυτη)

Την εποχή του κολοκυθιού την εκμεταλλεύομαι δεόντως …δεν αφήνω αδοκίμαστη καμιά συνταγή και δεν περνάει μέρα που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο να υπάρχει κολοκυθάκι στο τραπέζι μας. Η σημερινή πιτούλα είναι από τις αγαπημένες μου….μπορώ να πω πως ανήκει στον κατάλογο με τις  top συνταγές μου. Είναι πεντανόστιμη και βέβαια  σε αυτό το σημείο επισημαίνω πως είναι και πανεύκολη γιατί εδώ που τα λέμε το καλοκαιράκι δεν έχουμε άφθονο χρόνο ούτε διάθεση να μένουμε με τις ώρες στην κουζίνα.

kolokythopita ksypolyth1

Υλικά:

4 κούπες ψιλοκομμένα κολοκυθάκια (σε μέγεθος μικρού ζαριού)

1 1/2 κούπες αλεύρι γ.ο.χ.

1 κ.σ. μπέικιν

5 αυγά

1 κούπα λάδι

1 ματσάκι δυόσμο

2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

1 κ.γλ. αλάτι + πιπέρι

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

200 γρ. Χοντροτριμμένη φέτα

Λίγη φρυγανιά τριμμένη για την επιφάνεια

kolokythopita ksypolyth2kolokythopita ksypolyth3kolokythopita ksypolyth4kolokythopita ksypolyth5kolokythopita ksypolyth6kolokythopita ksypolyth7kolokythopita ksypolyth8kolokythopita ksypolyth9kolokythopita ksypolyth10kolokythopita ksypolyth11kolokythopita ksypolyth12kolokythopita ksypolyth13

Εκτέλεση:

Ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα κολοκυθάκια μαζί με το αλεύρι και το μπέικιν σε ένα μπωλ και τα ανακατεύουμε πολύ  καλά. Ρίχνουμε σε ένα δεύτερο μπωλ τα αυγά και το λάδι και τα χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να ενωθούν καλά. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, σκόρδο, κρεμμυδάκι, δυόσμο και τυρί κι ανακατεύουμε άλλο λίγο. Αδειάζουμε το μπωλ με τα υγρά στα αλευρωμένα κολοκυθάκια και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα μέχρι να σχηματιστεί μια παχύρρευστη ζύμη. Την αδειάζουμε σε ελαφρά λαδωμένο ταψί (25x30 εκ.) και πασπαλίζουμε την επιφάνεια με τριμμένη φρυγανιά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο , στους 200ο, στην κάτω σχάρα, για 40-45 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει καλά η πιτούλα μας. Περιμένουμε να κρυώσει λίγο, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε!

Καλή όρεξη.

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...