tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Torta caprese (κέικ σοκολάτας με αμύγδαλα)

Πρόκειται για το διάσημο γλύκισμα με καταγωγή το Κάπρι της Ιταλίας. Είναι εθιστικό, είναι σούπερ σοκολατένιο, σούπερ ζουμερό και χωρίς γλουτένη. Το χαρακτηριστικό του γνώρισμα κι η πρώτη ύλη του είναι το τριμμένο αμύγδαλο κι αυτό είναι που κάνει το γλυκό αυτό τόσο λαχταριστό, τόσο ενδιαφέρον και βέβαια gluten free. Δεν περιέχει πολλά υλικά, είναι απλό και ξεχωριστό  κι αυτή η απλότητά του είναι που το κάνει να ξεχωρίζει!  Θα έπρεπε να υπάρχει στο site μου εδώ και καιρό αλλά “κάλλιο αργά παρά ποτέ” όπως λέει κι η παροιμία.

torta caprese1

Υλικά:

200 γρ. αμυγδαλόψυχα

200 γρ. κουβερτούρα

150 γρ. βούτυρο

150 γρ. ζάχαρη

4 μεγάλα αυγά

Άχνη για την επιφάνεια

amygdalota krakele2torta caprese16zebra cheesecake2torta caprese2torta caprese3torta caprese4torta caprese5torta caprese6torta caprese7torta caprese8torta caprese9torta caprese10torta caprese11torta caprese12torta caprese13torta caprese14torta caprese15torta caprese17

Εκτέλεση:

Πρώτα πρώτα τρίβουμε στο μπλέντερ τα αμύγδαλα.

Στη συνέχεια λιώνουμε σε μπαίν Μαρί το βούτυρο με την κουβερτούρα, τα ανακατεύουμε διαρκώς ώστε να πετύχουμε μια βελούδινη σοκολατένια κρέμα και την αφήνουμε στην άκρη μέχρι να κρυώσει αρκετά.

Σε ένα μπωλ ρίχνουμε τα ασπράδια των αυγών και τα 50 γρ. από τη ζάχαρη και τα χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να γίνουν σφιχτή μαρέγκα. Την αφήνουμε κι αυτή στην άκρη!

Στη συνέχεια ρίχνουμε σε ένα άλλο μπωλ τους κρόκους με την υπόλοιπη ζάχαρη (100 γρ.) και τα χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να αφρατέψουν καλά. Προσθέτουμε σιγά-σιγά την σοκολατένια κρέμα και μετά τα αμύγδαλα χτυπώντας διαρκώς με το μίξερ. Τέλος προσθέτουμε  λίγη-λίγη τη μαρέγκα και την ενσωματώνουμε  απαλά κάνοντας κυκλικές κινήσεις με τη βοήθεια σπάτουλας (στην αρχή το μίγμα είναι σφιχτό, δε μας ανησυχεί αλλά καθώς προσθέτουμε τη μαρέγκα γίνεται αφράτο και ζουμερό).

Αδειάζουμε το μίγμα σε στρογγυλή φόρμα 20 εκ. που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180ο για 40 λεπτά. Περιμένουμε να κρυώσει, ξεφορμάρουμε με προσοχή, πασπαλίζουμε με άχνη, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Καλή απόλαυση!

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...