tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Αυγοσαλάτα με πατάτες και κάππαρη (αυγοπατατοσαλάτα)

Μου αρέσουν πολύ οι φρέσκες σαλάτες  με δροσερά ολόφρεσκα λαχανικά αλλά και αυτές με τα βραστά λαχανικά και τους απίθανους συνδυασμούς υλικών. Αποφεύγω ωστόσο την ανάμιξη πολλών υλικών για να μη χάνεται η ισορροπία της γεύσης.Μια υπέροχη σαλάτα όπου οι βραστές πατατούλες και τα βραστά αυγά με λίγο τριμμένο καρότο και μια όξινη γεύση λεμονιού και μαγιονέζας απογειώνουν τον ουρανίσκο . Τόσο απλά , τόσο “μαμαδίστικα” όπου δε θα προσθέσω ούτε μια κούπα αναμικτα λαχανικά , ούτε αγγουράκι τουρσί , ούτε ψιλοκομμένες πιπεριές , ούτε μπιζέλια και καλαμπόκι , ούτε τριμμένο τυρί.  Η συγκεκριμένη σαλάτα είναι η έμπρακτη εφαρμογή των λόγων μου. Λίγα , απλά , εκλεκτά υλικά , μια απλή ανάμιξη και το θαύμα έγινε!

aygopatatosalata

Υλικά

4-5 πατάτες

1 καρότο ωμό τριμμένο στον χοντρό τρίφτη

4 αυγά

Λίγο λάδι

1 φλ. τσ. μαγιονέζα

Λίγο χυμό λεμονιού

1 κ.σ. μουστάρδα

1 χούφτα μαιντανό

1 κ.σ. κάππαρη

Εκτέλεση:

Βράζουμε τα αυγά για 6 λεπτά μετρώντας από την ώρα που θα αρχίσει ο βρασμός. Βράζουμε και τις πατάτες για 45 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσουν.

Ετοιμάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Εξαιρετική συνταγή για μαγιονέζα (χωρίς αυγά) θα βρείτε αν κάνετε κλικ εδώ. Κόβουμε τις πατάτες σε μεγάλους κύβους ,  τρίβουμε το καρότο στον χοντρό τρίφτη , καθαρίζουμε και κόβουμε τα αυγά στα οκτώ και τα τοποθετούμε όλα μαζί σε ένα μπωλ. Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και προσθέτουμε αλάτι , τη μαγιονέζα μαζί με τη μουστάρδα και το χυμό λεμονιού. Ανακατεύουμε απαλά τα υλικά με ένα κουτάλι. Γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό και κάππαρη και σερβίρουμε.

ΚΑλή όρεξη!

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...