Σαλάτα με καραμελωμένα νεκταρίνια και κατίκι Δομοκού!
- Hits: 27
Φαντάζεσαι για πόσο ονειρική σαλάτα μιλάμε; Τα υλικά της διαλεκτά ένα κι ένα και δεν ξέρω από που να αρχίσω να περιγράφω. Τα τρυφερά φύλλα σπανακιού μαζί με τη ρόκα χαρίζουν φρεσκάδα κι εναλλαγή στη γεύση…Ωστόσο εκείνο που πραγματικά κάνει τη διαφορά είναι το υπέροχο κατίκι Δομοκού σε συνδυασμό με τα καραμελωμένα νεκταρίνια…Πηγαίνουν τη γεύση της κάθε πιρουνιάς σε άλλο επίπεδο. Η κρέμα βαλσαμικού και τα φιστίκια Αιγίνης ολοκληρώνουν την απόλαυση και μη σκεφτείς να γευματίσεις κάτι ακόμα αφού η σαλάτα αυτή είναι ένα ολοκληρωμένο, υπέροχο γεύμα!
Υλικά:
200 γρ. Ποικιλία πράσινης σαλάτας
2 καραμελωμένα νεκταρίνια
8 κ.γλ. κατίκι Δομοκού
1 χούφτα χοντροκομμένα φιστίκια Αιγίνης
Αλάτι
4 κ.σ. Λάδι
2 κ.σ. βαλσαμικό ξύδι
Λίγη κρέμα βαλσαμικού.
Εκτέλεση:
Πλένουμε και στεγνώνουμε τα φύλλα πολύ καλά. Τα τοποθετούμε σε πιατέλα και αλατίζουμε κατά βούληση. Ανακατεύουμε λίγο και προσθέτουμε λάδι και βαλσαμικό ξύδι. Σκορπίζουμε ανά διαστήματα τις κουταλιές κατίκι, πασπαλίζουμε με το φυστίκι Αιγίνης και τελειώνουμε με την κρέμα βαλσαμικού στην επιφάνεια.
Καλή όρεξη!
Συνταγή για τα καραμελωμένα νεκταρίνια θα βρείτε αν κάνετε κλικ εδώ!