tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Σαλάτα με ρεβύθια, σπανάκι και δυόσμο

Τη γνωρίζεις την έκφραση “μια σαλάτα, ένα γεύμα”; Aν σου αρέσει αυτή η πρόταση , είσαι στο σωστό σημείο αφού αυτή η σαλάτα είναι ακριβώς αυτό! Ένα βαθύ πιάτο που χωράει μέσα τόσο εξαιρετικά και ωφέλιμα υλικά που ο συνδυασμός τους προσφέρει και δύναμη και ενέργεια και υγεία και ευχαρίστηση. Τα συγκεκριμένα όσπρια είναι γνωστό πόσο ωφελούν αλλά και πόσο πολύ χρησιμοποιούνται σε energy bowls…Κι αυτό το πιάτο θα σε καλύψει από κάθε άποψη. Τον υπέροχο και αρωματικό δυόσμο μην τον παραλείψεις γιατί κάνει τη διαφορά…

salata revithia spanaki dyosmo

Υλικά:

200 γρ. Ρεβύθια

1 καρότο

1 πιπεριά Φλωρίνης

100 γρ. Φύλλα σπανάκι baby

2 κ.σ. ελιές κομμένες

2 κ.σ. cottage cheese

3-4 κλωνάρια δυόσμου

Αλάτι και πιπέρι

Για το dressing:

5-6 κ.σ. λάδι

1 κ.σ. μουστάρδα

1 κ.σ. μέλι ή σιρόπι αγαύης

2-3 κ.σ. χυμό λεμονιού

Εκτέλεση:

Μουσκεύουμε αποβραδίς τα ρεβύθια μέσα σε ένα μπωλ γεμάτο νερό. Την επόμενη ημέρα τα βράζουμε σε άφθονο νερό για μία ώρα  ή μέχρι να βεβαιωθούμε πως έχουν μαλακώσει (στο τελευταίο 20λεπτο προσθέτουμε και το καρότο να βράσει κι αυτό). Τα στραγγίζουμε τότε  και τα αφήνουμε στην άκρη μέχρι να κρυώσουν αρκετά. Τότε ετοιμάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά για τη σαλάτα.

Βάζουμε στη σαλατιέρα τα ρεβύθια, το καρότο και την πιπεριά ψιλοκομμένα,  τις ελιές και τον δυόσμο ψιλοκομμένο κι αυτόν.

Προσθέτουμε και τα φύλλα σπανακιού και αλατίζουμε.

Ετοιμάζουμε το dressing ανακατεύοντας όλα τα υλικά σε βάζο με σκέπασμα.

Για να σερβίρουμε τη σαλάτα γαρνίρουμε με το cottage cheese , περιλούζουμε με το dressing, προσθέτουμε λίγο πιπέρι κι αλάτι ακόμα αν χρειαστεί και απολαμβάνουμε.

Καλή όρεξη!

Σημ. : Για πιο έντονη γεύση και πιο "δυνατό" γευστικό αποτέλεσμα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε γαλοτύρι ή κατσικίσιο τυρί ή κατίκι Δομοκού στη θέση του άπαχου cottage cheese.

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...