- Details
- Hits: 83
Αυτή είναι μια βασική συνταγή που συνδυάζει την ευκολία, την νοστιμιά και τα οφέλη ενός φαγητού που δε στερείται κανένα από τα πολύτιμα, θρεπτικά συστατικά του, ούτε τις βιταμίνες του μιας και έχει μαγειρευτεί στον ατμό, δε στερείται τίποτα από τις γεύσεις και φυσικά δεν απαιτεί χρόνο ούτε κόπο μιας και όλα ετοιμάζονται και μαγειρεύονται ταυτόχρονα. Το μαγείρεμα στον ατμό επιπλέον μας εξασφαλίζει ζωντανό χρώμα αλλά και αναλλοίωτο σχήμα στα υλικά. Έτσι σε μισή ώρα περίπου έχουμε ετοιμάσει μια όμορφη και θρεπτική πιατέλα με ποικιλία υλικών και υπέροχη γεύση…
Υλικά:
- Details
- Hits: 176
Αν αγαπάς τα μανιτάρια είσαι στο σωστό σημείο, διαβάζεις το σωστό άρθρο και μάντεψε…θα φτιάξεις τα πιο τέλεια και τα πιο νόστιμα μανιταροπιτάκια. Έχουν μια βουτυρένια ζύμη και μια απλή αλλά ολόγλυκια γέμιση, γίνονται πανεύκολα και δε θα κουραστείς καθόλου ενώ θα τα απολαύσεις μέχρι το τελευταίο ψίχουλο.
Το θερμομιξ θα ζυγίσει, θα ζυμώσει, θα ψιλοκόψει τα υλικά της γέμισης, θα τα σωτάρει κι εσύ το μόνο που θα κάνεις είναι να τα ψήσεις και να τα σερβίρεις. Σκέφτεσαι τίποτα καλύτερο;
Υλικά για τη ζύμη:
- Details
- Hits: 233
Όταν αναφέρομαι σε αυτό το φαγητό, η πρώτη μου σκέψη είναι η κουζίνα της γιαγιάς μου, όπου εκεί, στο πετρογκάζ τηγανίζονταν τα μακρόστενα, στρουμπουλά κι αρωματικά σουτζουκάκια ενώ δίπλα σιγο-έβραζε η σάλτσα ντομάτας με μπόλικο κρεμμύδι, κύμινο και λίγη ζάχαρη για να γλυκαίνει την οξύτητα της φρέσκιας ντομάτας. Μετά ανακαλύψαμε τη λαδόκολλα και το ψήσιμο στο φούρνο οπότε το αποτέλεσμα ήταν προφανώς πιο ελαφρύ κι η γεύση πιο ντελικάτη…Σήμερα θα πάμε την υγιεινή κι ελαφριά διατροφή ένα βήμα πιο πέρα, θα μαγειρέψουμε τη σάλτσα στον κάδο του θερμομιξ κι όσο αυτή θα βράζει, τα σουτζουκάκια αραδιασμένα στη σειρά θα μαγειρεύονται με τον ατμό της…Σκέφτεσαι τίποτα καλύτερο;
Υλικά για τα σουτζουκάκια:
- Details
- Hits: 154
Το καθημερινό αυτό φαγητό γίνεται παιχνιδάκι με το θερμομίξ κι η νοστιμιά του ξεπερνάει το συνηθισμένο γιατί σωτάρεται στη σωστή θερμοκρασία, αναδεύεται όση ώρα μαγειρεύεται και αναδεικνύονται όλα τα αρώματα ενώ παράλληλα έχουμε τη δυνατότητα να εκμεταλλευόμαστε την ενέργεια που παράγεται και να μαγειρεύουμε παράλληλα στον ατμό τα λαχανικά ή τις πατάτες μας. Εγώ αυτή τη φορά μαγείρεψα μπρόκολο, το περιέλουσα κι αυτό με τη λεμονάτη σάλτσα κι ετοίμασα ένα υπέροχο πιάτο.
Υλικά:
- Details
- Hits: 115
Αυτοί οι συνδυασμοί κι αυτά τα παράλληλα μαγειρέματα στον ατμό με τρελαίνουν κυριολεκτικά! Προγραμματίζεις το μενού, επιλέγεις τα υλικά της αρεσκείας σου, τα τοποθετείς σε επίπεδα στο θερμομίξ , ρυθμίζεις και αυτό είναι όλο. Το στήσιμο του τραπεζιού από’κει και πέρα είναι μια εύκολη και πολύ ευχάριστη διαδικασία. Σήμερα επέλεξα να φτιάξω σαν πρώτο πιάτο μία σούπα βελουτέ και ένα φιλέτο χοιρινό με κολοκυθάκια και πιπεριά Φλωρίνης στον ατμό.
Υλικά:
- Details
- Hits: 115
Σήμερα το θερμομίξ αναλαμβάνει να φέρει εις πέρας με ακρίβεια το έργο του και να παραδώσει στα χέρια σου ένα ζυμάρι το οποίο με μαθηματική ακρίβεια θα στεφθεί με απόλυτη επιτυχία δεδομένου ότι τίποτα δε θα γίνει “στην τύχη του” αφού τα υλικά είναι αυτά που πρέπει, το ζυμάρι θα ζυμωθεί έτσι όπως πρέπει κι η λαγάνα θα είναι η καλύτερη που έφτιαξες ποτέ…Στο μεταξύ, το ταχίνι θα δώσει επιπλέον τη γεύση αλλά και την ενέργεια που χρειαζόμαστε, δεδομένου ότι η λαγάνα καταναλώνεται σε περιόδους νηστείας ή ειδικής vegan διατροφής.
Υλικά: