Αλμυρές συνταγές
Ρύζι με αρακά και λαχανικά στον ατμό (με το θερμομιξ)
- Hits: 77
Σήμερα θα δούμε πως μπορούμε να ετοιμάσουμε όλα τα “συνοδευτικά” μαζί αφού μαγειρεύονται ταυτόχρονα, στο ίδιο σκεύος, με τον πιο απλό κι εύκολο τρόπο, με καθορισμένο χρόνο, με μετρημένες κινήσεις. Έτσι όταν πρέπει να συνοδεύσεις ένα ψητό κρέας ή ψάρι ή μπιφτέκια η λύση είναι απλή : Μαγείρεμα στον ατμό, σε τρία επίπεδα. Κι είναι τόσο νόστιμα αλλά και τόσο υγιεινά τα υλικά όταν μαγειρεύονται με αυτόν τον τρόπο…
Υλικά:
1 λίτρο ζεστό νερό
2 κ.σ. λάδι
200 γρ. Ρύζι μπασμάτι
1 κούπα αρακά
2 καρότα
2 πιπεριές
Ανθούς από μπρόκολο και κουνουπίδι
1 κύβο λαχανικών
Λίγο αλάτι και λίγο λάδι
Φρέσκο ελαιόλαδο και θυμάρι για το σερβίρισμα
Εκτέλεση:
Ρίχνουμε στον κάδο το νερό, το λάδι και τον κύβο και το ρύζι στο καλαθάκι. Ξεπλένουμε το ρύζι έτσι όπως είναι μέσα στο καλαθάκι κάτω από τρεχούμενο νερό και το τοποθετούμε στη θέση του. Ρίχνουμε τον αρακά στον βαθύ δίσκο varoma, αλατίζουμε και ραντλιζουμε με λίγο λάδι και τον τοπποθετο’υμε στη θέση του.
Στο ρηχό δίσκο τοποθετούμε όλα τα υπόλοιπα λαχανικά κομμένα σε λωρίδες , τα αλατίζουμε και αυτά, τα ραντίζουμε με λίγο λάδι και τον τοποθετούμε στη θέση του.
Ρυθμίζουμε για 20 λεπτά/ θερμοκρασία varoma/ ταχύτητα 4.
Ελέγχουμε αν χρειαστούν 1-2 λεπτά ακόμα μαγειρέματος ανάλογα με την ποιότητα του ρυζιού.
Με τη βοήθεια της σπάτουλας αφρατεύουμε το ρύζι και το αδειάζουμε στον βαθύ δίσκο όπου το ανακατεύουμε με τον αρακά και τα μεταφέρουμε σε ένα μπωλ σερβιρίσματος , ενώ σε μια πιατέλα αραδιάζουμε τα λαχανικά του ατμού, τα πασπαλίζουμε με θυμάρι και φρέσκο ελαιόλαδο και σερβίρουμε
Καλή όρεξη!