tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Αλμυρές συνταγές

Ρύζι με αρακά και λαχανικά στον ατμό (με το θερμομιξ)

Σήμερα θα δούμε πως μπορούμε να ετοιμάσουμε όλα τα “συνοδευτικά” μαζί αφού μαγειρεύονται ταυτόχρονα, στο ίδιο σκεύος, με τον πιο απλό κι εύκολο τρόπο, με καθορισμένο χρόνο, με μετρημένες κινήσεις. Έτσι όταν πρέπει να συνοδεύσεις ένα ψητό κρέας ή ψάρι ή μπιφτέκια η λύση είναι απλή : Μαγείρεμα στον ατμό, σε τρία επίπεδα. Κι είναι τόσο νόστιμα αλλά και τόσο υγιεινά τα υλικά όταν μαγειρεύονται με αυτόν τον τρόπο…

ryzi araka laxanika atmoy1

Υλικά:

1 λίτρο ζεστό νερό

2 κ.σ. λάδι

200 γρ. Ρύζι μπασμάτι

1 κούπα αρακά

2 καρότα

2 πιπεριές

Ανθούς από μπρόκολο και κουνουπίδι

1 κύβο λαχανικών

Λίγο αλάτι και λίγο λάδι

Φρέσκο ελαιόλαδο και θυμάρι για το σερβίρισμα

ryzi araka laxanika atmoy2ryzi araka laxanika atmoy3ryzi araka laxanika atmoy4ryzi araka laxanika atmoy5ryzi araka laxanika atmoy6ryzi araka laxanika atmoy7

Εκτέλεση:

Ρίχνουμε στον κάδο το νερό, το λάδι και τον κύβο και το ρύζι στο καλαθάκι. Ξεπλένουμε το ρύζι έτσι όπως είναι μέσα στο καλαθάκι κάτω από τρεχούμενο νερό και το τοποθετούμε στη θέση του. Ρίχνουμε τον αρακά στον βαθύ δίσκο varoma,  αλατίζουμε και ραντλιζουμε με λίγο λάδι και τον τοπποθετο’υμε στη θέση του.

Στο ρηχό δίσκο τοποθετούμε όλα τα υπόλοιπα λαχανικά κομμένα σε λωρίδες , τα αλατίζουμε και αυτά, τα ραντίζουμε με λίγο λάδι και τον τοποθετούμε στη θέση του.

Ρυθμίζουμε για 20 λεπτά/ θερμοκρασία varoma/ ταχύτητα 4.

Ελέγχουμε αν χρειαστούν 1-2 λεπτά ακόμα μαγειρέματος ανάλογα με την ποιότητα του ρυζιού.

Με τη βοήθεια της σπάτουλας αφρατεύουμε το ρύζι και το αδειάζουμε στον βαθύ δίσκο όπου το ανακατεύουμε με τον αρακά και τα μεταφέρουμε σε ένα μπωλ σερβιρίσματος , ενώ σε μια πιατέλα αραδιάζουμε τα λαχανικά του ατμού, τα πασπαλίζουμε με θυμάρι και φρέσκο ελαιόλαδο και σερβίρουμε

Καλή όρεξη!