Αλμυρές συνταγές
Τυρόπιτα με κρέμα σιμιγδαλιού με το θερμομιξ
- Hits: 121
Μερικές φορές εκπλήσσομαι κι εγώ η ίδια με το γεγονός ότι τα πιο απλά υλικά και οι πιο απλές τεχνικές χαρίζουν τα πιο τέλεια αποτελέσματα! Αυτό ακριβώς συμβαίνει με αυτήν εδώ την πίτα: Λίγα χωριάτικα φύλλα, δυο λογίων τυριά, λίγο γάλα, σιμιγδάλι και δυο αυγά, λίγο άρωμα βουτύρου και το θαύμα έγινε! Μια ζουμερή τυρόπιτα, σαν μπουγάτσα που λιώνει στο στόμα και κάθε μπουκιά της είναι και μια απόλαυση!
Το θερμομιξ κάνει τα πράγματα ακόμα πιο εύκολα και η τυρόπιτα αυτή βρίσκεται στο πιάτο , έτοιμη για το τραπέζι με απίστευτη ευκολία και σε χρόνο ρεκόρ!
Υλικά:
8 φύλλα χωριάτικα για πίτες
200 γρ.τυρί φέτα χονδροσπασμένη με τα χέρια
200 γρ. Κασέρι ή γκούντα
400 γρ. Γάλα φρέσκο
40 γρ. Σιμιγδάλι ψιλό
40 γρ. Βούτυρο
3 αυγά
Πιπέρι κατά βούληση
Μπόλικο λάδι για τα φύλλα
Σουσάμι και μαυροσούσαμο για την επιφάνεια
Εκτέλεση:
Ρίχνουμε το κασέρι στον κάδο κομμένο σε κομμάτια και ρυθμίζουμε για 5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5 ώστε να τριφτεί. Αδειάζουμε το τριμμένο τυρί σε ένα πιάτο
Ρίχνουμε τότε στον κάδο το γάλα, το βούτυρο, το πιπέρι και το σιμιγδάλι και ρυθμίζουμε για 7 λεπτά/ θερμοκρασία 100ο / ταχ. 3
Ρυθμίζουμε στη συνέχεια για 1,5 λεπτό/ θερμοκρασία 100ο/ ταχ. 3 κι από το άνοιγμα , ενώ δουλεύει το θερμομιξ ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά και τέλος το βούτυρο. Προσθέτουμε στη συνέχεια τα τυριά και ρυθμίζουμε για 10 δευτερόλεπτα / αντίστροφη κίνηση/ ταχ 5. ωστε να ανακατευτεί η κρέμα με τα τυριά. Η γέμιση είναι έτοιμη !
Περιμένουμε 10-15 λεπτά να πέσει η θερμοκρασία της γέμισης και τότε λαδώνουμε ένα ταψί 28 εκ. και στρώνουμε τα τέσσερα φύλλα στο κάτω μέρος του ταψιού λαδώνοντας τα ένα ένα. Αδειάζουμε μέσα την γέμιση και σκεπάζουμε με τα άλλα τέσσερα φύλλα κατά τον ίδιο τρόπο. Κλείνουμε την πίτα, την ραντίζουμε με νερό , πασπαλίζουμε με σουσάμι και μαυροσούσαμο, χαράζουμε την επιφάνεια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στου 200ο μέχρι να ψηθεί καλά και να ροδίσει!
Περιμένουμε να κρυώσει ελαφρά, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε!
Καλή όρεξη!