- Details
- Hits: 130
Δε φανταζόμουν ότι θα αγαπήσω τα μανιτάρια τόσο πολύ! Κι όμως τα αγάπησα και δε χάνω ευκαιρία να τα μαγειρεύω και να τα απολαμβάνω σε κάθε περίπτωση! Μεζεδάκια με μανιτάρια, μανιτάρια σαν κυρίως πιάτο συνοδευμένα συνήθως με ρύζι, μανιτάρια ψητά σαν συνοδευτικό σε κρέατα και πουλερικά, μανιταρόπιτες, μακαρονάδες με μανιτάρια, τάρτες, πίτσες κ.λ.π.
Λατρεύω την ώρα του σωταρίσματος τους και τα αρώματα που δίνουν, λατρεύω τον συνδυασμό τους με το σκόρδο και το θυμάρι, τρελαίνομαι για τη γεύση και το άρωμα τους…
Υλικά:
- Details
- Hits: 166
Το μαγικό αυτό φαγητό είναι η αποθέωση της γιορτής και της χαράς…Συνήθως σερβίρεται στο γιορτινό τραπέζι των Χριστουγέννων και κλείνει μέσα του την γεύση του χοιρινού κρέατος, τη γλύκα του δαμάσκηνου και την επίγευση του γλυκού κόκκινου κρασιού…Όλα μαζί συνθέτουν ένα υπέροχο πιάτο που μαγεύει τους συνδαιτημόνες, ικανοποιεί και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο και δίνει αφορμή για όμορφες στιγμές με συγγενείς και αγαπημένους φίλους . Στον κάδο ετοιμάζεται η παχύρευστη, υπέροχη σάλτσα ενώ στα επίπεδα του varoma μαγειρεύεται το κρέας με τον πιο σωστό και ισορροπημένο τρόπο…
Υλικά:
- Details
- Hits: 126
Θα ξεκινήσω κάπως παράδοξα και θα αναφέρω πως οι φωτογραφίες αυτού του άρθρου είναι όχι μόνο ερασιτεχνικές και βιαστικές , αλλά απαράδεκτες, χωρίς καμία αισθητική. Όμως υπάρχει για όλα μια εξήγηση κι όλα έχουν μια ερμηνεία. Είμαι σίγουρη πως ήδη υποψιάζεσαι την απάντηση: Αυτά τα ρολάκια πίτσας έγιναν τόσο υπέροχα αλλά και τόσο ανάρπαστα… Ήταν από τις λίγες φορές που δεν προσπάθησα ούτε κατάφερα να συγκρατήσω τους δικούς μου ώστε να περιμένουν να βγάλω φωτογραφίες της προκοπής. Ετσι όπως βγήκαν από το φούρνο και τοποθετήθηκαν πάνω στο αντικολλητικό χαρτί, με την ίδια ακριβώς ευκολία εξαφανίστηκαν.
Υλικά (για τη ζύμη):
- Details
- Hits: 275
Νομίζω πως το καλύτερο συνοδευτικό για τα ψητά κρέατα και τα πουλερικά είναι ο πουρές γλυκοπατάτας. Είναι βελούδινος, φίνος και ντελικάτος, έχει ανάλαφρη και ιδιαίτερη γεύση και δε σε βαραίνει ποτέ. Για κάποιο λόγο πιστεύω πως αναδεικνύει στο έπακρο τη γεύση του κρατικού που συνοδεύει και πραγματικά εκπλήσσει ευχάριστα τον ουρανίσκο. Αν βαρέθηκες τις πατάτες, το ρύζι, τα ζυμαρικά ή ακόμα και τον κλασικό πουρέ πατάτας ήρθε η ώρα να δοκιμάσεις την πορτοκαλί, βελούδινη απόλαυση. Το θερμομίξ θα σε βοηθήσει πολύ!
Υλικά:
- Details
- Hits: 219
Το ψωμί του τοστ είναι κάτι που χρησιμοποιούμε σχεδόν καθημερινά στη διατροφή μας. Συνεπώς, θεωρώ τίμιο να είναι όσο το δυνατόν πιο αγνό, φροντισμένο και υγιεινό. Να φτιάχνεται με επιλεγμένα προϊόντα, χωρίς συντηρητικά, χωρίς βιομηχανικά λίπη κι έλαια, αλλά με καλό αλεύρι που μόνοι μας θα επιλέξουμε, με λίγο βούτυρο ή ελαιόλαδο. Τα τελευταία και σημαντικότερα υλικά είναι η φροντίδα και το μεράκι…Είναι τόσο εύκολο που είναι κρίμα να μην το κάνουμε…
Υλικά:
- Details
- Hits: 213
Τα γιουβαρλάκια , το φαγητό των παιδικών μας χρόνων, δε λείπουν από το τραπέζι μας γιατί είναι αγαπημένα μας και μάλιστα όλο το χρόνο, δεδομένου ότι μου αρέσει στο μίγμα τους να υπάρχει ο δυόσμος…Όμως με τα πρώτα κρύα ένα πιάτο ζεστή σούπα με γιουβαρλάκια είναι απόλαυση, είναι σταθερή αξία θαλπωρής και ζεστασιάς, είναι αγάπη και φροντίδα. Ο τρόπος που προτείνει το θερμομίξ είναι συναρπαστικός, ασφαλής, εύκολος και σίγουρος. ΟΙ κιμαδένιες σφαίρες μαζί με λίγα καρότα και με λίγα κολοκυθάκια (αν ο καιρός το επιτρέπει) γίνονται στον ατμό ενώ στη συνέχεια ετοιμάζουμε το αυγολέμονο και όλα μαζί συνθέτουν το πιο υπέροχο πιάτο!
Υλικά: