Αλμυρές συνταγές
Κοτόπουλο λεμονάτο (με το θερμομίξ)
- Hits: 183
Το καθημερινό αυτό φαγητό γίνεται παιχνιδάκι με το θερμομίξ κι η νοστιμιά του ξεπερνάει το συνηθισμένο γιατί σωτάρεται στη σωστή θερμοκρασία, αναδεύεται όση ώρα μαγειρεύεται και αναδεικνύονται όλα τα αρώματα ενώ παράλληλα έχουμε τη δυνατότητα να εκμεταλλευόμαστε την ενέργεια που παράγεται και να μαγειρεύουμε παράλληλα στον ατμό τα λαχανικά ή τις πατάτες μας. Εγώ αυτή τη φορά μαγείρεψα μπρόκολο, το περιέλουσα κι αυτό με τη λεμονάτη σάλτσα κι ετοίμασα ένα υπέροχο πιάτο.
Υλικά:
65 γρ. Λάδι
1-2 σκελίδες σκόρδο
750 γρ. Κοτόπουλο φιλέτο κομμένο σε κομμάτια
100 γρ. Χυμό λεμονιού
130 γρ. Νερό
2 κ.σ. μουστάρδα
Θυμάρι και ρίγανη
Αλάτι, πιπέρι, πάπρικα ή μίγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο
Εκτέλεση:
Αλατίζουμε τα κομμάτια κοτόπουλου και προσθέτουμε τα μπαχαρικά της αρεσκείας μας. Ρίχνουμε στον κάδο το λάδι και το σκόρδο σε κομματάκια και ρυθμίζουμε για 1 λεπτό/ 120ο θερμοκρασία/ταχ. 2 ώστε να δώσει το σκόρδο τα αρώματά του.
Ρυθμίζουμε για άλλα 3 λεπτά /120ο θερμοκρασία/ αντίστροφη κίνηση / ταχ. “κουτάλι” και από το άνοιγμα του καπακιού, ενώ το θερμομίξ δουλεύει προσθέτουμε ένα ένα τα κομμάτια κοτόπουλου ώστε να σωταριστούν κι αυτά.
Προσθέτουμε στη συνέχεια στον κάδο το νερό, το χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα και το θυμάρι-ρίγανη . Στο βαθύ δίσκο του varoma τοποθετούμε τα λαχανικά , αλατίζουμε και βάζουμε το δίσκο στη θέση του. Ρυθμίζουμε και μαγειρεύουμε για 30 λεπτά/ 120ο θερμοκρασία/ αντίστροφη κίνηση/ ταχ. “κουτάλι” .
Σερβίρουμε το φαγητό μας αμέσως περιλούζοντας το κρέας και τα λαχανικά με τη σάλτσα του κάδου.
Εναλλακτικά σερβίρουμε με ρύζι ή πουρέ.
Καλή όρεξη!