- Details
- Hits: 159
Αυτά τα αφράτα, στρουμπουλά, πεντανόστιμα ψωμάκια με λιαστές ντομάτες μου έχουν πάρει τα μυαλά. Εκτός του ότι τα χρησιμοποιούμε στη θέση του ψωμιού όταν θέλουμε να συνοδέψουμε λαδερό φαγητό, τα χρησιμοποιούμε για να φτιάξουμε πεντανόστιμα σάντουιτς με μεσογειακή γέμιση . Συχνά τα γεμίζουμε με κρέμα τυρί αναμεμειγμένο με λίγο σχοινόπρασο ή φρέσκο κρεμμυδάκι κι έχουμε ένα υπέροχο σνακ ή συνοδευτικό για τη μπύρα μας.
Υλικά:
- Details
- Hits: 193
Ο μουσακάς ο τίμιος, ο σωστός, ο παραδοσιακός είναι αυτός που όλοι ξέρουμε κι αγαπάμε. Αποβραδίς οι νυκοκοιρές τηγάνιζαν τις μελιτζάνες και τις πατάτες ή πολύ νωρίς το πρωί για να μην τις “προλάβει η ζέστη” . Το αποτέλεσμα εξαιρετικό, η μεστή, δυνατή γεύση του ασυναγώνιστη ενώ από τις μελωμένες μελιτζάνες κι από τον τσιγαριστό κιμά έρεε άφθονο το λαδάκι κι αυτό με τη σειρά του πλεκόταν με το βούτυρο από τη μπεσαμέλ και γινόταν σωστό πανηγύρι. Μετά ήρθαν τα ψητά λαχανικά που εξασφάλισαν πιο ελαφρύ αποτέλεσμα και προϋποθέτουν και λιγότερο κόπο και φασαρία. Αν δεν μπορείς να φανταστείς κάποια περαιτέρω εξέλιξη σε αυτό, σου λέω πως με το θερμομιξ ετοιμάζεις τον κιμά στον κάδο και παράλληλα , στο καλαθάκι μαγειρεύονται νοστιμότατες πατάτες και πιο πάνω στο varoma ετοιμάζονται υπέροχες κι ελαφρές οι μελιτζάνες…Μέχρι να μετρήσεις “δέκα” έτοιμη κι η μπεσαμέλ στον κάδο του θερμομιξ και…."καλή όρεξη"
Υλικά για τον κιμά:
- Details
- Hits: 165
Το συνέλαβα στο μυαλό μου, το έκανα πράξη, βγήκε καλύτερο από ό,τι περίμενα, το αγάπησα, το καθιέρωσα, το μοιράζομαι μαζί σου. Αυτή είναι η σειρά των πραγμάτων χρόνια τώρα και μ’ αυτή τη συνταγή νιώθω πραγματικά ικανοποιημένη γιατί πρόκειται για ένα πιάτο με που θα σταθεί σαν μεζεδάκι με ούζο, σαν συμπληρωματικό σε τραπέζι με θαλασσινά αλλά και σαν κυρίως πιάτο με ρύζι μπασμάτι.
Το θερμομίξ θα σου κάνει τη ζωή πιο εύκολη και θα σου σοτάρει τα λαχανικά και τις γαρίδες με το σωστό τρόπο, στη θερμοκρασία που πρέπει με απόλυτη ακρίβεια…
Υλικά:
- Details
- Hits: 318
Αν ρωτήσεις κάποιον αν του αρέσει η ψαρόσουπα , μπορεί να σου απαντήσει “ναι την προτιμώ” αλλά μπορεί να σου απαντήσει κι “ευχαριστώ πολύ, δε θα πάρω”… Στην περίπτωση της σούπας βελουτέ όμως, θεωρώ πως η απάντηση διαφέρει…Όλοι λατρεύουν μια βελουτέ σούπα που περιέχει μεγάλο αριθμό μυρωδάτων υλικών τα οποία αναμιγνύονται και χαρίζουν όλα μαζί ένα υπέροχο αποτέλεσμα με πλήρη ισορροπία κι απολαυστική υφή. Το θερμομιξ πηγαίνει τη σούπα βελουτέ ένα βήμα πιο πέρα λόγω της ακρίβειας των υλικών, λόγω του σωστού κι ελεγχόμενου χρόνου μαγειρέματος και λόγω της ευκολίας που προσφέρει, ενώ τα ψάρια μαγειρεύονται παράλληλα στον ατμό.
Υλικά (για 4 μερίδες):
- Details
- Hits: 189
Αυτή είναι μια βασική συνταγή που συνδυάζει την ευκολία, την νοστιμιά και τα οφέλη ενός φαγητού που δε στερείται κανένα από τα πολύτιμα, θρεπτικά συστατικά του, ούτε τις βιταμίνες του μιας και έχει μαγειρευτεί στον ατμό, δε στερείται τίποτα από τις γεύσεις και φυσικά δεν απαιτεί χρόνο ούτε κόπο μιας και όλα ετοιμάζονται και μαγειρεύονται ταυτόχρονα. Το μαγείρεμα στον ατμό επιπλέον μας εξασφαλίζει ζωντανό χρώμα αλλά και αναλλοίωτο σχήμα στα υλικά. Έτσι σε μισή ώρα περίπου έχουμε ετοιμάσει μια όμορφη και θρεπτική πιατέλα με ποικιλία υλικών και υπέροχη γεύση…
Υλικά:
- Details
- Hits: 238
Αν αγαπάς τα μανιτάρια είσαι στο σωστό σημείο, διαβάζεις το σωστό άρθρο και μάντεψε…θα φτιάξεις τα πιο τέλεια και τα πιο νόστιμα μανιταροπιτάκια. Έχουν μια βουτυρένια ζύμη και μια απλή αλλά ολόγλυκια γέμιση, γίνονται πανεύκολα και δε θα κουραστείς καθόλου ενώ θα τα απολαύσεις μέχρι το τελευταίο ψίχουλο.
Το θερμομιξ θα ζυγίσει, θα ζυμώσει, θα ψιλοκόψει τα υλικά της γέμισης, θα τα σωτάρει κι εσύ το μόνο που θα κάνεις είναι να τα ψήσεις και να τα σερβίρεις. Σκέφτεσαι τίποτα καλύτερο;
Υλικά για τη ζύμη: