- Details
- Hits: 204
Αν αγαπάς τα μανιτάρια είσαι στο σωστό σημείο, διαβάζεις το σωστό άρθρο και μάντεψε…θα φτιάξεις τα πιο τέλεια και τα πιο νόστιμα μανιταροπιτάκια. Έχουν μια βουτυρένια ζύμη και μια απλή αλλά ολόγλυκια γέμιση, γίνονται πανεύκολα και δε θα κουραστείς καθόλου ενώ θα τα απολαύσεις μέχρι το τελευταίο ψίχουλο.
Το θερμομιξ θα ζυγίσει, θα ζυμώσει, θα ψιλοκόψει τα υλικά της γέμισης, θα τα σωτάρει κι εσύ το μόνο που θα κάνεις είναι να τα ψήσεις και να τα σερβίρεις. Σκέφτεσαι τίποτα καλύτερο;
Υλικά για τη ζύμη:
- Details
- Hits: 384
Όταν αναφέρομαι σε αυτό το φαγητό, η πρώτη μου σκέψη είναι η κουζίνα της γιαγιάς μου, όπου εκεί, στο πετρογκάζ τηγανίζονταν τα μακρόστενα, στρουμπουλά κι αρωματικά σουτζουκάκια ενώ δίπλα σιγο-έβραζε η σάλτσα ντομάτας με μπόλικο κρεμμύδι, κύμινο και λίγη ζάχαρη για να γλυκαίνει την οξύτητα της φρέσκιας ντομάτας. Μετά ανακαλύψαμε τη λαδόκολλα και το ψήσιμο στο φούρνο οπότε το αποτέλεσμα ήταν προφανώς πιο ελαφρύ κι η γεύση πιο ντελικάτη…Σήμερα θα πάμε την υγιεινή κι ελαφριά διατροφή ένα βήμα πιο πέρα, θα μαγειρέψουμε τη σάλτσα στον κάδο του θερμομιξ κι όσο αυτή θα βράζει, τα σουτζουκάκια αραδιασμένα στη σειρά θα μαγειρεύονται με τον ατμό της…Σκέφτεσαι τίποτα καλύτερο;
Υλικά για τα σουτζουκάκια:
- Details
- Hits: 199
Το καθημερινό αυτό φαγητό γίνεται παιχνιδάκι με το θερμομίξ κι η νοστιμιά του ξεπερνάει το συνηθισμένο γιατί σωτάρεται στη σωστή θερμοκρασία, αναδεύεται όση ώρα μαγειρεύεται και αναδεικνύονται όλα τα αρώματα ενώ παράλληλα έχουμε τη δυνατότητα να εκμεταλλευόμαστε την ενέργεια που παράγεται και να μαγειρεύουμε παράλληλα στον ατμό τα λαχανικά ή τις πατάτες μας. Εγώ αυτή τη φορά μαγείρεψα μπρόκολο, το περιέλουσα κι αυτό με τη λεμονάτη σάλτσα κι ετοίμασα ένα υπέροχο πιάτο.
Υλικά:
- Details
- Hits: 143
Αυτοί οι συνδυασμοί κι αυτά τα παράλληλα μαγειρέματα στον ατμό με τρελαίνουν κυριολεκτικά! Προγραμματίζεις το μενού, επιλέγεις τα υλικά της αρεσκείας σου, τα τοποθετείς σε επίπεδα στο θερμομίξ , ρυθμίζεις και αυτό είναι όλο. Το στήσιμο του τραπεζιού από’κει και πέρα είναι μια εύκολη και πολύ ευχάριστη διαδικασία. Σήμερα επέλεξα να φτιάξω σαν πρώτο πιάτο μία σούπα βελουτέ και ένα φιλέτο χοιρινό με κολοκυθάκια και πιπεριά Φλωρίνης στον ατμό.
Υλικά:
- Details
- Hits: 140
Σήμερα το θερμομίξ αναλαμβάνει να φέρει εις πέρας με ακρίβεια το έργο του και να παραδώσει στα χέρια σου ένα ζυμάρι το οποίο με μαθηματική ακρίβεια θα στεφθεί με απόλυτη επιτυχία δεδομένου ότι τίποτα δε θα γίνει “στην τύχη του” αφού τα υλικά είναι αυτά που πρέπει, το ζυμάρι θα ζυμωθεί έτσι όπως πρέπει κι η λαγάνα θα είναι η καλύτερη που έφτιαξες ποτέ…Στο μεταξύ, το ταχίνι θα δώσει επιπλέον τη γεύση αλλά και την ενέργεια που χρειαζόμαστε, δεδομένου ότι η λαγάνα καταναλώνεται σε περιόδους νηστείας ή ειδικής vegan διατροφής.
Υλικά:
- Details
- Hits: 249
Δεν είμαι από αυτούς που αγαπούν ιδιαιτέρως το κουτάλι, προτιμώ ξεκάθαρα το μαχαιροπίρουνο μα ετούτη η βελουτέ κολοκυθόσουπα με κάνει να αναθεωρώ τις προτιμήσεις μου. Είναι που αγαπώ γενικότερα την κολοκύθα κι όλα τα παράγωγά της. Γλυκές ή αλμυρές συνταγές, πίτες ή συνοδευτικά, τα αγαπώ όλα. Η σούπα αυτή, αποτελεί το ιδανικό ξεκίνημα σε ένα γεύμα αλλά αποτελεί και μια ιδανική πρόταση για ένα ελαφρύ γεύμα αν συνοδευτεί με λίγο γιαούρτι ή cottage cheese. Το θερμομίξ είναι εδώ για να την ετοιμάσει σε μισή ώρα.
Υλικά: