- Details
- Hits: 115
Σήμερα το θερμομίξ αναλαμβάνει να φέρει εις πέρας με ακρίβεια το έργο του και να παραδώσει στα χέρια σου ένα ζυμάρι το οποίο με μαθηματική ακρίβεια θα στεφθεί με απόλυτη επιτυχία δεδομένου ότι τίποτα δε θα γίνει “στην τύχη του” αφού τα υλικά είναι αυτά που πρέπει, το ζυμάρι θα ζυμωθεί έτσι όπως πρέπει κι η λαγάνα θα είναι η καλύτερη που έφτιαξες ποτέ…Στο μεταξύ, το ταχίνι θα δώσει επιπλέον τη γεύση αλλά και την ενέργεια που χρειαζόμαστε, δεδομένου ότι η λαγάνα καταναλώνεται σε περιόδους νηστείας ή ειδικής vegan διατροφής.
Υλικά:
- Details
- Hits: 170
Δεν είμαι από αυτούς που αγαπούν ιδιαιτέρως το κουτάλι, προτιμώ ξεκάθαρα το μαχαιροπίρουνο μα ετούτη η βελουτέ κολοκυθόσουπα με κάνει να αναθεωρώ τις προτιμήσεις μου. Είναι που αγαπώ γενικότερα την κολοκύθα κι όλα τα παράγωγά της. Γλυκές ή αλμυρές συνταγές, πίτες ή συνοδευτικά, τα αγαπώ όλα. Η σούπα αυτή, αποτελεί το ιδανικό ξεκίνημα σε ένα γεύμα αλλά αποτελεί και μια ιδανική πρόταση για ένα ελαφρύ γεύμα αν συνοδευτεί με λίγο γιαούρτι ή cottage cheese. Το θερμομίξ είναι εδώ για να την ετοιμάσει σε μισή ώρα.
Υλικά:
- Details
- Hits: 226
Αυτό το φαγητό είναι απλό κι αγαπημένο το φτιάχνω και το ξαναφτιάχνω και δεν το βαριέμαι ποτέ. Τα υλικά του, τα πιο συνηθισμένα που σίγουρα υπάρχουν σε κάθε κουζίνα μα η γεύση του, το χίλωμά του και το αποτέλεσμα είναι μαγεία! Σωταρισμένα όλα τα υλικά ώστε να αναδειχτεί περισσότερη γεύση, διαρκές ανακάτεμα και μετρημένα υλικά , χαρίζουν το τέλειο πιάτο. Λίγη τριμμένη γραβιέρα και μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι ολοκληρώνουν την απόλαυση, τόσο απλά, τόσο εύκολα!
Υλικά:
- Details
- Hits: 224
Το ψωμί είναι ένα παρασκεύασμα-θαύμα ταυτισμένο με τη ζωή , τη θρέψη και την επιβίωση του ανθρώπου . Το να ζυμώνει κανείς μάλιστα είναι ακόμα μεγαλύτερη ευχαρίστηση και χαρά . Η δημιουργία που γεννιέται ανάμεσα στα δάχτυλα με λίγο αλεύρι , λαδάκι , νερό και μαγιά είναι μοναδική και αξεπέραστη. Στη συνέχεια έρχονται τα πειράματα και οι δοκιμές . Υπάρχουν τόσα πολλά είδη αλεύρων που μπορεί να συνδυάσει κανείς και να φτιάξει ένα σωρό είδη ψωμιών που πραγματικά δεν έχουν τέλος . Σήμερα θα φτιάξουμε ένα νόστιμο και υγιεινό ψωμί με σκληρό αλεύρι και με αλεύρι ολικής άλεσης, απλά μοναδικό.
Υλικά:
- Details
- Hits: 214
Όταν μιλάμε για γαρίδες ο νους μας πάει σε δύο καταστάσεις : η μία είναι είναι η περίοδος της νηστείας και η άλλη είναι το καλοκαίρι στην ακροθαλασσιά με ουζάκι . Εμένα πάλι ο νους μου πάει και στις απλές , καθημερινές στιγμές , στα οικογενειακά τραπέζια και σε εκείνες τις φορές που μετατρέπουμε ένα συνηθισμένο μεσημεριανό σε υπέροχη απόλαυση με καλή παρέα και τέλεια διάθεση. Αυτό το θαλασσινό που δε λείπει από το τραπέζι μας δεν περιγράφεται με λόγια….είναι η αποθέωση της γεύσης και το θερμομίξ μας βοηθάει να το απολαύσουμε με τον πιο σίγουρο και τέλειο τρόπο.
Υλικά:
- Details
- Hits: 121
Δε φανταζόμουν ότι θα αγαπήσω τα μανιτάρια τόσο πολύ! Κι όμως τα αγάπησα και δε χάνω ευκαιρία να τα μαγειρεύω και να τα απολαμβάνω σε κάθε περίπτωση! Μεζεδάκια με μανιτάρια, μανιτάρια σαν κυρίως πιάτο συνοδευμένα συνήθως με ρύζι, μανιτάρια ψητά σαν συνοδευτικό σε κρέατα και πουλερικά, μανιταρόπιτες, μακαρονάδες με μανιτάρια, τάρτες, πίτσες κ.λ.π.
Λατρεύω την ώρα του σωταρίσματος τους και τα αρώματα που δίνουν, λατρεύω τον συνδυασμό τους με το σκόρδο και το θυμάρι, τρελαίνομαι για τη γεύση και το άρωμα τους…
Υλικά: