- Details
- Hits: 733
Η συγκεκριμένη συνταγή ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!!! Σίγουρη επιτυχία, μεγάλη ευκολία, υπέροχη γεύση, αγαπημένη συνταγή, αγάπη μια ζωή…Αυτό είναι ο πουρές πατάτας που συνοδεύει τόσο όμορφα τα κρεατικά μας. Εδώ μάλιστα, με το θερμομίξ, γίνεται τόσο βελούδινος και τόσο φίνος που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τον πουρέ του “Γάλλου σεφ” που τον περνάει από τον μύλο του πουρέ στη σκάλα των 2 χιλιοστών…
Υλικά:
- Details
- Hits: 975
Το όσπριο αυτό είναι λατρεία κι εγώ προσωπικά το αγαπώ γιατί με ταξιδεύει με τη γεύση και τη βελουδένια του υφή. Με ταξιδεύει στο ελληνικό καλοκαίρι , με ταξιδεύει στο γαλάζιο του Αιγαίου , μου θυμίζει διακοπές , με παραπέμπει σε γεύσεις ψαρικών και θαλασσινών και πάντα με κανει να κλείνω τα μάτια και να ονειρεύομαι…
Δε θα παραλείψω να αναφέρω τους πάμπολλους και λατρεμένους τρόπους σερβιρίσματός της όπως με καραμελωμένα κρεμμύδια , με κάπαρη , με λιαστές ντομάτες , με φρέσκια ντομάτα , μαϊντανό και φρέσκο κρεμμύδι , με αντσούγιες , ξηρούς καρπούς , ελιές , κρουτόνς και βέβαια το αγαπημένο ξυδάτο χταποδάκι…
Εδώ , με το θερμομίξ , η απόλαυση είναι στο τραπέζι μας πανεύκολα και σε χρόνο ρεκόρ…
Υλικά:
- Details
- Hits: 1517
Η μανία που με έχει κυριεύσει τώρα τελευταία έχει χρώμα κόκκινο κι έχει τη γεύση της ντομάτας. Πολλές ντομάτες φέτος το καλοκαίρι πέρασαν το κατώφλι του σπιτιού μου κι έπρεπε να τις αξιοποιήσω οπωσδήποτε όλες με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Η σαλάτα η χωριάτικη δεν έλειψε από το τραπέζι μας ούτε μία μέρα , το ίδιο και οι ντοματόσουπες , τα λαδερά με φρέσκια ντομάτα, τα αυγά με ντομάτα , τα γεμιστά , οι λαδένιες και οι ντοματόπιτες. Όμως θέλησα να αξιοποιήσω τις άφθονες φρέσκες ντοματούλες κάνοντας σάλτσα που θα χρησιμοποιήσω στο μέλλον και θα μου θυμίζουν το άρωμα του καλοκαιριού που μόλις πέρασε.
Υλικά:
- Details
- Hits: 1058
Πρόκειται για μια παχύρρευστη σάλτσα με έντονο κίτρινο χρώμα και ακόμα πιο έντονη και ιδιαίτερη γεύση που προέρχεται από το μοναδικό και ξεχωριστό μπαχαρικό , το κάρυ. Είναι μια σάλτσα που αποτελείται από απλά υλικά , γίνεται υπέροχη και συνοδεύει τέλεια ένα φιλέτο πουλερικών , κοτόπουλο ή γαλοπούλα , αλλά και πολλές ποικιλίες ρυζιού από το αρωματικό μπασμάτι και το ρύζι Parboiled ή bonnet μέχρι το καστανό .
Υλικά:
- Details
- Hits: 6512
Ας πάρω τα πράγματα από την αρχή: το ταχίνι αποτελεί εδώ και χρόνια το αγαπημένο μου υλικό στο πρωινό μου αλειμένο πάνω σε καψαλισμένο ψωμί ολικής άλεσης με λίγο μέλι. Το έχω επιλέξει γιατί αγαπώ τη γεύση του αλλά και γιατί αποτελεί πλούσια πηγή πρωτεινών , υδατανθράκων , σιδήρου , φωσφόρου και πολλών άλλων θρεπτικών ουσιών. Κάποια στιγμή αφυπνίστηκα και αναζήτησα ταχίνι ολικής άλεσης αφού στο φλοιό του σουσαμιού υπάρχει η μεγαλύτερη ωφέλεια με κορυφαία την ύπαρξη βιταμινών συμπλέγματος Β και όχι μόνο. Έψαξα στα ράφια των μεγάλων καταστημάτων , έψαξα σε επιλεγμένα μαγαζιά τροφίμων μα δεν ικανοποιήθηκα αφού η τιμή του είναι αρκετά υψηλή και η ποιότητα του αμφίβολη καθώς αναμιγνύεται με κορεσμένα λιπαρά (σπορέλαια). Μετά από λίγο ψάξιμο και λίγο πειραματισμό κατέληξα στη δική μου συνταγή με αγνή , φυσική σύσταση , με αγνό ελαιόλαδο και αξεπέραστη γεύση που με έκανε να διαπιστώσω πως τόσα χρόνια “νόμιζα” πως έτρωγα ταχίνι….
Υλικά: