- Details
- Hits: 1493
Η μανία που με έχει κυριεύσει τώρα τελευταία έχει χρώμα κόκκινο κι έχει τη γεύση της ντομάτας. Πολλές ντομάτες φέτος το καλοκαίρι πέρασαν το κατώφλι του σπιτιού μου κι έπρεπε να τις αξιοποιήσω οπωσδήποτε όλες με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Η σαλάτα η χωριάτικη δεν έλειψε από το τραπέζι μας ούτε μία μέρα , το ίδιο και οι ντοματόσουπες , τα λαδερά με φρέσκια ντομάτα, τα αυγά με ντομάτα , τα γεμιστά , οι λαδένιες και οι ντοματόπιτες. Όμως θέλησα να αξιοποιήσω τις άφθονες φρέσκες ντοματούλες κάνοντας σάλτσα που θα χρησιμοποιήσω στο μέλλον και θα μου θυμίζουν το άρωμα του καλοκαιριού που μόλις πέρασε.
Υλικά:
- Details
- Hits: 1051
Πρόκειται για μια παχύρρευστη σάλτσα με έντονο κίτρινο χρώμα και ακόμα πιο έντονη και ιδιαίτερη γεύση που προέρχεται από το μοναδικό και ξεχωριστό μπαχαρικό , το κάρυ. Είναι μια σάλτσα που αποτελείται από απλά υλικά , γίνεται υπέροχη και συνοδεύει τέλεια ένα φιλέτο πουλερικών , κοτόπουλο ή γαλοπούλα , αλλά και πολλές ποικιλίες ρυζιού από το αρωματικό μπασμάτι και το ρύζι Parboiled ή bonnet μέχρι το καστανό .
Υλικά:
- Details
- Hits: 6439
Ας πάρω τα πράγματα από την αρχή: το ταχίνι αποτελεί εδώ και χρόνια το αγαπημένο μου υλικό στο πρωινό μου αλειμένο πάνω σε καψαλισμένο ψωμί ολικής άλεσης με λίγο μέλι. Το έχω επιλέξει γιατί αγαπώ τη γεύση του αλλά και γιατί αποτελεί πλούσια πηγή πρωτεινών , υδατανθράκων , σιδήρου , φωσφόρου και πολλών άλλων θρεπτικών ουσιών. Κάποια στιγμή αφυπνίστηκα και αναζήτησα ταχίνι ολικής άλεσης αφού στο φλοιό του σουσαμιού υπάρχει η μεγαλύτερη ωφέλεια με κορυφαία την ύπαρξη βιταμινών συμπλέγματος Β και όχι μόνο. Έψαξα στα ράφια των μεγάλων καταστημάτων , έψαξα σε επιλεγμένα μαγαζιά τροφίμων μα δεν ικανοποιήθηκα αφού η τιμή του είναι αρκετά υψηλή και η ποιότητα του αμφίβολη καθώς αναμιγνύεται με κορεσμένα λιπαρά (σπορέλαια). Μετά από λίγο ψάξιμο και λίγο πειραματισμό κατέληξα στη δική μου συνταγή με αγνή , φυσική σύσταση , με αγνό ελαιόλαδο και αξεπέραστη γεύση που με έκανε να διαπιστώσω πως τόσα χρόνια “νόμιζα” πως έτρωγα ταχίνι….
Υλικά: