Αλμυρές συνταγές
Κοτόπουλο φιλέτο με λαχανικά και κρεμώδη σάλτσα(θερμομίξ)
- Hits: 447
Αν μαγειρεύεις στον ατμό , ξέρεις για τι πράγμα μιλάμε…Ευκολία, υγεία, ελαφριά γεύση, τρόπος ζωής...Η σημερινή πρόταση αποτελείται από απλά υλικά κι αγαπημένες γεύσεις και χαρίζουν έναν συνδυασμό ανεπανάληπτο που καλύπτει όλα τα γούστα. Αν θέλεις το συνδυάζεις με λίγο κους-κους ή ρύζι κι έχεις ένα πλήρες , υγιεινό γεύμα…
Υλικά:
700 γρ. Στήθος κοτόπουλου
Αλάτι
Πιπέρι
Καπνιστή πάπρικα + κάρυ+θυμάρι
3 κ.σ. ξύδι βαλσαμικό
3 κ.σ. λάδι
1 πατάτα
1 κολοκύθι
1 καρότο
1 πιπεριά
1 κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
70 γρ. λάδι
1 κύβο λαχανικών
200 γρ. Τριμμένη ντομάτα
100 γρ. Κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση:
Πλένουμε το κοτόπουλο, το στεγνώνουμε, το τοποθετούμε σε μπωλ και προσθέτουμε εκεί το αλάτι, το πιπέρι, την πάπρικα, το κάρυ, το βαλσαμικό και το λάδι. Τα ανακατεύουμε όλα μεταξύ τους, σκεπάζουμε με μεμβράνη κι αφήνουμε το κοτόπουλο να μαριναριστεί για μία ώρα στο ψυγείο.
Καθαρίζουμε τα λαχανικά , τα κόβουμε σε τετράγωνα και τα τοποθετούμε στο καλαθάκι.
Ρίχνουμε στον κάδο το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα κόβουμε για 5 δευτερόλεπτα / ταχ. 5
Στη συνέχεια προσθέτουμε το λάδι και σοτάρουμε για 4 λεπτά/ θερμ. 120ο/ ταχ. 1
Αφαιρούμε λίγες άκρες από το κοτόπουλο και το υπόλοιπο το τοποθετούμε στον δίσκο Varoma.
Ρίχνουμε στον κάδο τις άκρες από το κοτόπουλο που αφαιρέσαμε (θα προσθέσει νοστιμιά στη σάλτσα μας) , τις ντομάτες, τον κύβο λαχανικών, 100 γρ. νερό και τα υγρά που περίσσεψαν από τη μαρινάδα. Αναμιγνύουμε για 5 δευτερόλεπτα/ταχ. 5
Τοποθετούμε τότε το καλαθάκι με τα λαχανικά στον κάδο και πάνω τον δίσκο varoma με το κοτόπουλο.
Μαγειρεύουμε για 35 λεπτά/ θερμοκρασία varoma/ ταχ.1
Στην πορεία εξετάζουμε τα λαχανικά κι αν δούμε πως έχουν μαλακώσει, αφαιρούμε το καλαθάκι νωρίτερα με τη βοήθεια της σπάτουλας.
Τέλος τοποθετούμε το μαγειρεμένο κοτόπουλο στην πιατέλα και δίπλα τα λαχανικά.
Ρίχνουμε τότε την κρέμα γάλακτος στον κάδο και ρυθμίζουμε 30 δευτερόλεπτα/ταχ. 10
Περιλούζουμε την πιατέλα με την σάλτσα που ετοιμάσαμε , πασπαλίζουμε με πιπέρι και θυμάρι και σερβίρουμε.
Ταιριάζει τέλεια με κους κους σαν συνοδευτικό.
Καλή όρεξη.