tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Όταν μιλάμε για γαρίδες ο νους μας πάει σε δύο καταστάσεις : η μία είναι είναι η περίοδος της νηστείας και η  άλλη είναι το καλοκαίρι στην ακροθαλασσιά με ουζάκι . Εμένα πάλι ο νους μου πάει και στις απλές , καθημερινές στιγμές , στα οικογενειακά τραπέζια και σε εκείνες τις φορές που μετατρέπουμε ένα συνηθισμένο  μεσημεριανό σε υπέροχη απόλαυση με καλή παρέα και τέλεια διάθεση.  Αυτό το θαλασσινό που δε λείπει από το τραπέζι μας δεν περιγράφεται με λόγια….είναι η αποθέωση της γεύσης και το θερμομίξ μας βοηθάει να το απολαύσουμε με τον πιο σίγουρο και τέλειο τρόπο.

garidomakaronada thermomix1

Υλικά:

Δε φανταζόμουν ότι θα αγαπήσω τα μανιτάρια τόσο πολύ! Κι όμως τα αγάπησα και δε χάνω ευκαιρία να τα μαγειρεύω και να τα απολαμβάνω σε κάθε περίπτωση! Μεζεδάκια με μανιτάρια, μανιτάρια σαν κυρίως πιάτο συνοδευμένα συνήθως με ρύζι, μανιτάρια ψητά σαν συνοδευτικό σε κρέατα και πουλερικά, μανιταρόπιτες, μακαρονάδες με μανιτάρια, τάρτες, πίτσες κ.λ.π.

Λατρεύω την ώρα του σωταρίσματος τους και τα αρώματα που δίνουν, λατρεύω τον συνδυασμό τους με το σκόρδο και το θυμάρι, τρελαίνομαι  για τη γεύση και το άρωμα τους…

manitaria krasata thermomix1

Υλικά:

Το μαγικό αυτό φαγητό είναι η αποθέωση της γιορτής και της χαράς…Συνήθως σερβίρεται στο γιορτινό τραπέζι των Χριστουγέννων και κλείνει μέσα του την γεύση του χοιρινού κρέατος, τη γλύκα του δαμάσκηνου και την επίγευση του γλυκού κόκκινου κρασιού…Όλα μαζί συνθέτουν ένα υπέροχο πιάτο που μαγεύει τους συνδαιτημόνες, ικανοποιεί και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο και δίνει αφορμή για όμορφες στιγμές με συγγενείς και αγαπημένους φίλους . Στον κάδο ετοιμάζεται η παχύρευστη, υπέροχη σάλτσα ενώ στα επίπεδα του varoma μαγειρεύεται το κρέας με τον πιο σωστό και ισορροπημένο τρόπο…

psaronefri nama thermomix1

Υλικά:

Θα ξεκινήσω κάπως παράδοξα και θα αναφέρω πως οι φωτογραφίες αυτού του άρθρου είναι όχι μόνο ερασιτεχνικές και βιαστικές , αλλά απαράδεκτες, χωρίς καμία αισθητική. Όμως υπάρχει για όλα μια εξήγηση κι όλα έχουν μια ερμηνεία. Είμαι σίγουρη πως ήδη υποψιάζεσαι την απάντηση: Αυτά τα ρολάκια πίτσας έγιναν τόσο υπέροχα αλλά και τόσο ανάρπαστα… Ήταν από τις λίγες φορές που δεν προσπάθησα ούτε κατάφερα να συγκρατήσω τους δικούς μου ώστε να περιμένουν να βγάλω φωτογραφίες της προκοπής. Ετσι όπως βγήκαν από το φούρνο και τοποθετήθηκαν  πάνω στο αντικολλητικό χαρτί, με την ίδια ακριβώς ευκολία εξαφανίστηκαν.

rolopitsakia1

Υλικά (για τη ζύμη):

Νομίζω πως το καλύτερο συνοδευτικό για τα ψητά κρέατα και τα πουλερικά είναι ο πουρές γλυκοπατάτας. Είναι βελούδινος, φίνος και ντελικάτος, έχει ανάλαφρη και ιδιαίτερη γεύση και δε σε βαραίνει ποτέ. Για κάποιο λόγο πιστεύω πως αναδεικνύει στο έπακρο τη γεύση του κρατικού που συνοδεύει και πραγματικά εκπλήσσει ευχάριστα τον ουρανίσκο. Αν βαρέθηκες τις πατάτες, το ρύζι, τα ζυμαρικά ή ακόμα και τον κλασικό πουρέ πατάτας ήρθε η ώρα να δοκιμάσεις την πορτοκαλί, βελούδινη απόλαυση. Το θερμομίξ θα σε βοηθήσει πολύ!

poyres glykopatatas1

Υλικά:

Το ψωμί του τοστ είναι κάτι που χρησιμοποιούμε σχεδόν καθημερινά στη διατροφή μας. Συνεπώς, θεωρώ τίμιο να είναι όσο το δυνατόν πιο αγνό, φροντισμένο και υγιεινό. Να φτιάχνεται με επιλεγμένα προϊόντα, χωρίς συντηρητικά, χωρίς βιομηχανικά λίπη κι έλαια, αλλά με καλό αλεύρι που μόνοι μας θα επιλέξουμε, με λίγο βούτυρο ή ελαιόλαδο. Τα τελευταία και σημαντικότερα υλικά είναι η φροντίδα και το μεράκι…Είναι τόσο εύκολο που είναι κρίμα να μην το κάνουμε…

psomi tost olikhs thermomix1

Υλικά: