- Details
- Hits: 151
Θα ξεκινήσω κάπως παράδοξα και θα αναφέρω πως οι φωτογραφίες αυτού του άρθρου είναι όχι μόνο ερασιτεχνικές και βιαστικές , αλλά απαράδεκτες, χωρίς καμία αισθητική. Όμως υπάρχει για όλα μια εξήγηση κι όλα έχουν μια ερμηνεία. Είμαι σίγουρη πως ήδη υποψιάζεσαι την απάντηση: Αυτά τα ρολάκια πίτσας έγιναν τόσο υπέροχα αλλά και τόσο ανάρπαστα… Ήταν από τις λίγες φορές που δεν προσπάθησα ούτε κατάφερα να συγκρατήσω τους δικούς μου ώστε να περιμένουν να βγάλω φωτογραφίες της προκοπής. Ετσι όπως βγήκαν από το φούρνο και τοποθετήθηκαν πάνω στο αντικολλητικό χαρτί, με την ίδια ακριβώς ευκολία εξαφανίστηκαν.
Υλικά (για τη ζύμη):
- Details
- Hits: 479
Νομίζω πως το καλύτερο συνοδευτικό για τα ψητά κρέατα και τα πουλερικά είναι ο πουρές γλυκοπατάτας. Είναι βελούδινος, φίνος και ντελικάτος, έχει ανάλαφρη και ιδιαίτερη γεύση και δε σε βαραίνει ποτέ. Για κάποιο λόγο πιστεύω πως αναδεικνύει στο έπακρο τη γεύση του κρατικού που συνοδεύει και πραγματικά εκπλήσσει ευχάριστα τον ουρανίσκο. Αν βαρέθηκες τις πατάτες, το ρύζι, τα ζυμαρικά ή ακόμα και τον κλασικό πουρέ πατάτας ήρθε η ώρα να δοκιμάσεις την πορτοκαλί, βελούδινη απόλαυση. Το θερμομίξ θα σε βοηθήσει πολύ!
Υλικά:
- Details
- Hits: 259
Το ψωμί του τοστ είναι κάτι που χρησιμοποιούμε σχεδόν καθημερινά στη διατροφή μας. Συνεπώς, θεωρώ τίμιο να είναι όσο το δυνατόν πιο αγνό, φροντισμένο και υγιεινό. Να φτιάχνεται με επιλεγμένα προϊόντα, χωρίς συντηρητικά, χωρίς βιομηχανικά λίπη κι έλαια, αλλά με καλό αλεύρι που μόνοι μας θα επιλέξουμε, με λίγο βούτυρο ή ελαιόλαδο. Τα τελευταία και σημαντικότερα υλικά είναι η φροντίδα και το μεράκι…Είναι τόσο εύκολο που είναι κρίμα να μην το κάνουμε…
Υλικά:
- Details
- Hits: 267
Τα γιουβαρλάκια , το φαγητό των παιδικών μας χρόνων, δε λείπουν από το τραπέζι μας γιατί είναι αγαπημένα μας και μάλιστα όλο το χρόνο, δεδομένου ότι μου αρέσει στο μίγμα τους να υπάρχει ο δυόσμος…Όμως με τα πρώτα κρύα ένα πιάτο ζεστή σούπα με γιουβαρλάκια είναι απόλαυση, είναι σταθερή αξία θαλπωρής και ζεστασιάς, είναι αγάπη και φροντίδα. Ο τρόπος που προτείνει το θερμομίξ είναι συναρπαστικός, ασφαλής, εύκολος και σίγουρος. ΟΙ κιμαδένιες σφαίρες μαζί με λίγα καρότα και με λίγα κολοκυθάκια (αν ο καιρός το επιτρέπει) γίνονται στον ατμό ενώ στη συνέχεια ετοιμάζουμε το αυγολέμονο και όλα μαζί συνθέτουν το πιο υπέροχο πιάτο!
Υλικά:
- Details
- Hits: 340
Ο παγκόσμιος οργανισμός φαρμάκων προειδοποιεί: Τα αλλαντικά αποτελούν κακό διατροφικό προϊόν και ενοχοποιούνται πρωτίστως για καρκίνο του παχέος εντέρου αλλά κι καρδιακές νόσους, διαβήτη κ.λ.π.
Η διαδικασία του καπνίσματος, τα συντηρητικά , τα νιτρώδη άλατα επιβαρύνουν τα αλλαντικά και τα καθιστούν άκρως επικίνδυνα για τον οργανισμό. Έλα όμως που τα αλλαντικά αποτελούν εύκολη λύση στη διατροφή και βρίσκονται σε καθημερινή βάση στο τραπέζι μας. Αν όμως φτιάξουμε πανεύκολα, χωρίς κόπο , χωρίς χρόνο και επιλέγοντας με φροντίδα τις πρώτες ύλες( βιολογικό κρέας, ελαιόλαδο κ.λ.π.) τότε όλα φαίνονται ευκολότερα και πιο αισιόδοξα. Το θερμομίξ σε αυτό το σημείο αποτελεί το δεξί μου χέρι!
Υλικά:
- Details
- Hits: 295
Αυτό το πιάτο το λατρεύω κι αυτό το όσπριο επίσης. Μαγειρεύεται με χίλιους δυο τρόπους κι είναι τόσο ιδιαίτερο και τόσο γευστικό. Μου αρέσει πολύ με αρώματα μπαχαρικών και συνοδευμένο με ρύζι μπασμάτι. Ο συγκεκριμένος τρόπος με το θερμομίξ εξασφαλίζει το τέλειο μαγείρεμα και την τέλεια απόλαυση. Τα ρεβίθια σωστά βρασμένα, η σούπα σωστά χυλωμένη κι όλοι γύρω από το τραπέζι απόλυτα ευχαριστημένοι. Το ρύζι το προτείνω ή μάλλον το θεωρώ απαραίτητο μιας και περιέχει το αμινοξύ εκείνο που λείπει από τα όσπρια ώστε να αλληλοσυμπληρωθούν οπότε αυξάνεται η αξία της πρωτεΐνης που παίρνουμε από το συγκεκριμένο γεύμα.
Υλικά: