- Details
- Hits: 235
Αντί για εισαγωγή θα μπορούσα απλά να αντιγράψω την μέθοδο εκτέλεσης της σαλάτας γιατί η ευκολία της ξεπερνάει κάθε προηγούμενο. Απλά ρίχνεις τα υλικά στον κάδο, όλα μαζί και ρυθμίζεις για 5 δευτερόλεπτα. Η σαλάτα είναι έτοιμη για σερβίρισμα και ο τρόπος που έχει κοπεί κι έχουν αναμιχθεί τα υλικά είναι μαγικός. Αποτελεί για μένα το τέλειο συνοδευτικό και δε λείπει ούτε μέρα από το τραπέζι μας αφού δε χρειάζεται ούτε κόπος, ούτε χρόνος ούτε φασαρία…
Υλικά:
- Details
- Hits: 287
Πριν 3 χρόνια περίπου , ταξίδεψα στις Η.Π.Α. και μάλιστα ήταν περίπου τέτοια εποχή. Ότι και να πω για τις εντυπώσεις μου από αυτό το ταξίδι θα είναι λίγο. Μια χώρα θρύλος, μια πρωτεύουσα ακόμα πιο θρυλική, η Νέα Υόρκη, η πρωτεύουσα του καπιταλισμού, γεμάτη ουρανοξύστες και πασίγνωστα μνημεία, μια πόλη που δεν κοιμάται ποτέ, που κάθε γωνιά της μας είναι γνωστή από τις ταινίες, από την επικαιρότητα, μια πολη που όλα της είναι μεγάλα και πληθωρικά…Περπατάς στην 5η λεωφόρο και νιώθεις δέος, περπατάς στη λεωφόρο Μπροντγουέι, περνάς μπροστά από μουσείο φυσικής ιστορίας, από τη δημόσια βιβλιοθήκη , διασχίζεις το Central Park και καπου εκεί αναζητάς κάτι να φας…Και πάλι με εκπληξη συνειδητοποιείς ότι τα φαγητά, η διατροφική κουλτούρα είναι κι αυτά θρυλικά…Το πρωινό μου, πάντως ήταν σε καθημερινή βάση ένα bagel γεμιστό με κρέμα τυρί, ένα donut με Boston cream κι ένας αρωματικός καφές φίλτρου…Αυτά τα bagels λοιπον καθιερώθηκαν και ήρθαν για να μείνουν μαζί με τις όμορφες αναμνήσεις που δε θα σβήσουν ποτέ από τη σκέψη μου…
Υλικά:
- Details
- Hits: 275
Το πιάτο αυτό είναι υπέροχο μέσα στην απλότητα του, απίθανα γευστικό και μαγικά χιλωμένο. Είναι που σωτάρεται όπως πρέπει και σιγομαγειρεύεται μόνο του με τη δυνατότητα του θερμομίξ να το αναδεύει αργά και απαλά όλη την ώρα του βρασμού μέχρι να φτάσει στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Έτσι έχουμε ένα πιάτο πεντανόστιμο, μελένιο, γλυκό και αρωματικό με τη λιαστή ντομάτα και την πιπεριά Φλωρίνης να του χαρίζουν γεύση και το τυρί φέτα στο τέλος να το απογειώνει…Τόσο απλά, τόσο γευστικά!
Υλικά:
- Details
- Hits: 380
Το σπανακόρυζο σαν παιδί δεν το ήθελα καθόλου κι ήμουν ανένδοτη σε αυτό. Όσο κι αν με παρακαλούσε η μητέρα μου, όσο κι αν μου εξηγούσε για το σίδηρο που περιέχει το σπανάκι και τα λοιπά οφέλη αυτού του πιάτου, εγώ ανυποχώρητη δεν έβαζα στο στόμα μου ούτε μπουκιά…Μέχρι τη στιγμή που αποφάσισα από περιέργεια περισσότερο να το φτιάξω μόνη μου. Η αλήθεια είναι πως όταν κάτι το φτιάχνεις μόνος έχει άλλη αξία και το βλέπεις με άλλο μάτι. Έτσι έγινε με μένα για το σπανακόρυζο…Από τότε γίναμε αχώριστοι φίλοι…Όταν μάλιστα ανακάλυψα τον πανεύκολο τρόπο να το μαγειρεύω στο θερμομίξ η σχέση αυτή θερμάνθηκε ακόμα πιο πολύ.
Υλικά:
- Details
- Hits: 419
Πάντα ήθελα να το κατέχω αυτό το “σπορ”…με γοητεύει και με εξιτάρει η ιδέα να φτιάχνω μόνη μου, με απλά και αγνά υλικά το δικό μου τυρί , το οποίο φαντάζει ακόμα πιο νόστιμο μιας κι είναι έντονη η χαρά της δημιουργίας. Δε μπορεί να φανταστεί κανείς την ικανοποίηση της στιγμής όπου σερβίρω στο τραπέζι το δικό μου τυρί…Είναι μια από αυτές τις μικρές χαρές της ζωής και το θερμομίξ είναι ο σύμμαχος μου σε αυτό το εγχείρημα…
Υλικά:
- Details
- Hits: 250
Αν δε σε έχω καλύψει από τη φωτογραφία που μόλις είδες, νομίζω το πέτυχα με τον αναλυτικό μου τίτλο. Μιλάμε λοιπόν για ζουμερά φιλέτα ψαριού , με όλη τους τη γεύση κι όλα τα θρεπτικά συστατικά τους αφού μαγειρεύεται στον ατμό. Αλλά δε μένουμε μόνο σ’ αυτό! Παράλληλα, σε χρόνο ρεκόρ θα μαγειρέψουμε συνοδευτικά λαχανικά, μαγειρεμένα κι αυτά στον ατμό κι όλα αυτά στο τέλος θα τα περιλούζουμε με μια σάλτσα η οποία είναι πεντανόστιμη αφού σιγομαγειρεύεται μόνη της , με αργό ανακάτεμα έτσι ώστε να αποδεσμεύονται αργά κι αβίαστα όλα τα αρώματά της…
Υλικά: