tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Αλμυρές συνταγές

Κριθαράκι με κοτόπουλο

Αυτό το φαγητό είναι απλό κι αγαπημένο το φτιάχνω και το ξαναφτιάχνω και δεν το βαριέμαι ποτέ. Τα υλικά του, τα πιο συνηθισμένα που σίγουρα υπάρχουν σε κάθε κουζίνα μα η γεύση του, το χίλωμά του και το αποτέλεσμα είναι μαγεία! Σωταρισμένα όλα τα υλικά ώστε να αναδειχτεί περισσότερη γεύση, διαρκές ανακάτεμα και μετρημένα υλικά , χαρίζουν το τέλειο πιάτο. Λίγη τριμμένη γραβιέρα και μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι ολοκληρώνουν την απόλαυση, τόσο απλά, τόσο εύκολα!

kritharaki kotopoylo thermomix1

Υλικά:

400 γρ. φιλέτο κοτόπουλου κομμένο σε κομμάτια

1 κρεμμύδι

1 σκελίδα σκόρδο

60 γρ. ελαιόλαδο

30 γρ. λευκό κρασί

400 γρ. τριμμένη φρέσκια ντομάτα

1 κ.γλ. ντοματοπελτέ

Αλάτι και πιπέρι

250 γρ. κριθαράκι

2 φύλλα δάφνης

4 μπαχάρια

Λίγο θυμάρι

1 κύβο λαχανικών

550 γρ. βραστό νερό

Τριμμένη γραβιέρα και πιπέρι για το σερβίρισμα

kritharaki kotopoylo thermomix2kritharaki kotopoylo thermomix3kritharaki kotopoylo thermomix4kritharaki kotopoylo thermomix5kritharaki kotopoylo thermomix6kritharaki kotopoylo thermomix7kritharaki kotopoylo thermomix8kritharaki kotopoylo thermomix9kritharaki kotopoylo thermomix10kritharaki kotopoylo thermomix11

Εκτέλεση:

Ρίχνουμε στον κάδο το λάδι, το κρεμμύδι κομμένο στα 4  και το σκόρδο και ρυθμίζουμε για 6 δευτερόλεπτα / ταχ. 5 ώστε να ψιλοκοπούν.

Στη συνέχεια ρυθμίζουμε για 5 λεπτά / θερμοκρασία 120ο /ταχ. 1 ώστε να σωταριστούν τα υλικά.

Προσθέτουμε το κοτόπουλο , αλάτι και πιπέρι και ρυθμίζουμε για 5 λεπτά / θερμοκρασία 120ο / αντίστροφη κίνηση/ ταχ. 1 ώστε να σωταριστεί κι αυτό.

Προσθέτουμε το κρασί και ρυθμίζουμε για άλλα 2 λεπτά/ θερμοκρασία 120ο /αντίστροφη κίνηση / ταχ. 1

Τέλος προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα, τον πελτέ, το κριθαράκι , τον κύβο , τα μπαχαρικά , το θυμάρι και το βραστό νερό και ρυθμίζουμε για όσο χρόνο προτείνει η συσκευασία του ζυμαρικού / θερμοκρασία 100ο/ αντίστροφη κίνηση/ ταχ. “κουτάλι”.

Περιμένουμε να σταθεί για λίγη ώρα το φαγητό και σερβίρουμε με πιπέρι και γραβιέρα κατά βούληση.

Καλή όρεξη!