Αλμυρές συνταγές
Κριθαράκι με κοτόπουλο
- Hits: 82
Αυτό το φαγητό είναι απλό κι αγαπημένο το φτιάχνω και το ξαναφτιάχνω και δεν το βαριέμαι ποτέ. Τα υλικά του, τα πιο συνηθισμένα που σίγουρα υπάρχουν σε κάθε κουζίνα μα η γεύση του, το χίλωμά του και το αποτέλεσμα είναι μαγεία! Σωταρισμένα όλα τα υλικά ώστε να αναδειχτεί περισσότερη γεύση, διαρκές ανακάτεμα και μετρημένα υλικά , χαρίζουν το τέλειο πιάτο. Λίγη τριμμένη γραβιέρα και μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι ολοκληρώνουν την απόλαυση, τόσο απλά, τόσο εύκολα!
Υλικά:
400 γρ. φιλέτο κοτόπουλου κομμένο σε κομμάτια
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
60 γρ. ελαιόλαδο
30 γρ. λευκό κρασί
400 γρ. τριμμένη φρέσκια ντομάτα
1 κ.γλ. ντοματοπελτέ
Αλάτι και πιπέρι
250 γρ. κριθαράκι
2 φύλλα δάφνης
4 μπαχάρια
Λίγο θυμάρι
1 κύβο λαχανικών
550 γρ. βραστό νερό
Τριμμένη γραβιέρα και πιπέρι για το σερβίρισμα
Εκτέλεση:
Ρίχνουμε στον κάδο το λάδι, το κρεμμύδι κομμένο στα 4 και το σκόρδο και ρυθμίζουμε για 6 δευτερόλεπτα / ταχ. 5 ώστε να ψιλοκοπούν.
Στη συνέχεια ρυθμίζουμε για 5 λεπτά / θερμοκρασία 120ο /ταχ. 1 ώστε να σωταριστούν τα υλικά.
Προσθέτουμε το κοτόπουλο , αλάτι και πιπέρι και ρυθμίζουμε για 5 λεπτά / θερμοκρασία 120ο / αντίστροφη κίνηση/ ταχ. 1 ώστε να σωταριστεί κι αυτό.
Προσθέτουμε το κρασί και ρυθμίζουμε για άλλα 2 λεπτά/ θερμοκρασία 120ο /αντίστροφη κίνηση / ταχ. 1
Τέλος προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα, τον πελτέ, το κριθαράκι , τον κύβο , τα μπαχαρικά , το θυμάρι και το βραστό νερό και ρυθμίζουμε για όσο χρόνο προτείνει η συσκευασία του ζυμαρικού / θερμοκρασία 100ο/ αντίστροφη κίνηση/ ταχ. “κουτάλι”.
Περιμένουμε να σταθεί για λίγη ώρα το φαγητό και σερβίρουμε με πιπέρι και γραβιέρα κατά βούληση.
Καλή όρεξη!