tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Αλμυρές συνταγές

Ρολοπιτσάκια (συνταγή θερμομιξ)

Θα ξεκινήσω κάπως παράδοξα και θα αναφέρω πως οι φωτογραφίες αυτού του άρθρου είναι όχι μόνο ερασιτεχνικές και βιαστικές , αλλά απαράδεκτες, χωρίς καμία αισθητική. Όμως υπάρχει για όλα μια εξήγηση κι όλα έχουν μια ερμηνεία. Είμαι σίγουρη πως ήδη υποψιάζεσαι την απάντηση: Αυτά τα ρολάκια πίτσας έγιναν τόσο υπέροχα αλλά και τόσο ανάρπαστα… Ήταν από τις λίγες φορές που δεν προσπάθησα ούτε κατάφερα να συγκρατήσω τους δικούς μου ώστε να περιμένουν να βγάλω φωτογραφίες της προκοπής. Ετσι όπως βγήκαν από το φούρνο και τοποθετήθηκαν  πάνω στο αντικολλητικό χαρτί, με την ίδια ακριβώς ευκολία εξαφανίστηκαν.

rolopitsakia1

Υλικά (για τη ζύμη):

185 γρ. γάλα

1 φακελάκι ξηρή μαγιά

1/2 κ.γλ. ζάχαρη

300 γρ. αλεύρι

1 κ.γλ. αλάτι

30 γρ. λάδι

Για τη γέμιση:

220 γρ. Μαλακό τυρί (τύπου gouda, edam ή κασέρι) σε κύβους

150 γρ. Αλλαντικό της προτίμησής μας σε κομμάτια

Προαιρετικά μία πιπεριά κι αποξηραμένο κρεμμύδι

Θυμάρι-ρίγανη-πάπρικα

Κι επιπλέον:

2-3 κ.σ. σάλτσα ντομάτας ή κέτσαπ

rolopitsakia2rolopitsakia3rolopitsakia6rolopitsakia7rolopitsakia8rolopitsakia9rolopitsakia10rolopitsakia11rolopitsakia12rolopitsakia13rolopitsakia14rolopitsakia15rolopitsakia16rolopitsakia17rolopitsakia18rolopitsakia19rolopitsakia20rolopitsakia21

Εκτέλεση:

Ρίχνουμε στον κάδο το γάλα, τη μαγιά και τη ζάχαρη και ρυθμίζουμε για 2 λεπτά / 37ο θερμοκρασία / ταχ. 2

Προσθέτουμε στη συνέχεια το λάδι, το αλεύρι και το αλάτι και ρυθμίζουμε για 2 λεπτά/ στην λειτουργία ζύμης (στάχυ). Μεταφέρουμε τη ζύμη σε ένα λαδωμένο μπωλ , σκεπάζουμε με πετσέτα κι περιμένουμε να διπλασιαστεί σε όγκο.

Παράλληλα ρίχνουμε το τυρί, το αλλαντικό και τα μυρωδικά και ρυθμίζουμε για 5 δευτερόλεπτα/ ταχ. 5 ώστε να κοπούν τα υλικά.

Σε αλευρωμένο πάγκο μεταφέρουμε τη ζύμη, και την απλώνουμε σε φύλλο 40 x35 περίπου. Απλώνουμε πάνω τη σάλτσα και σκορπίζουμε τα υλικά της γέμισης. Κλείνουμε σε ρολό ξεκινώντας από την μεγάλη πλευρά και κόβουμε φέτες πάχους 2 εκ. περίπου. Τις αραδιάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180ο για 35 λεπτά περίπου ή μέχρι να ροδοψηθούν.

Καλή όρεξη!