tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Αλμυρές συνταγές

Ψαρονέφρι με γλυκό κρασί και δαμάσκηνα

Το μαγικό αυτό φαγητό είναι η αποθέωση της γιορτής και της χαράς…Συνήθως σερβίρεται στο γιορτινό τραπέζι των Χριστουγέννων και κλείνει μέσα του την γεύση του χοιρινού κρέατος, τη γλύκα του δαμάσκηνου και την επίγευση του γλυκού κόκκινου κρασιού…Όλα μαζί συνθέτουν ένα υπέροχο πιάτο που μαγεύει τους συνδαιτημόνες, ικανοποιεί και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο και δίνει αφορμή για όμορφες στιγμές με συγγενείς και αγαπημένους φίλους . Στον κάδο ετοιμάζεται η παχύρευστη, υπέροχη σάλτσα ενώ στα επίπεδα του varoma μαγειρεύεται το κρέας με τον πιο σωστό και ισορροπημένο τρόπο…

psaronefri nama thermomix1

Υλικά:

4 χοιρινά ψαρονέφρια

Αλάτι, πιπέρι

4 κ.σ.λάδι

150 γρ. κρασί ΝΑΜΑ(ή μαυροδάφνη)

50 γρ. κονιάκ

100 γρ. δαμάσκηνα αποξηραμένα

50 γρ. βερύκοκα αποξηραμένα

250 γρ. νερό

1 κύβο λαχανικών

Λίγο θυμάρι

psaronefri nama thermomix2psaronefri nama thermomix3psaronefri nama thermomix4psaronefri nama thermomix5psaronefri nama thermomix7psaronefri nama thermomix8psaronefri nama thermomix9psaronefri nama thermomix10psaronefri nama thermomix11psaronefri nama thermomix12

Εκτέλεση:

Φροντίζουμε να έχουμε βγάλει το κρέας από το ψυγείο μισή ώρα πριν. Το αλατοπιπερώνουμε και το ραντίζουμε με το λάδι. Απλώνουμε το λάδι σε όλη την επιφάνεια του κρέατος κάνοντας του μασάζ.

Ζεσταίνουμε καλά ένα αντικολλητικό τηγάνι και ροδίζουμε το κρέας από όλες τις πλευρές. Μεταφέρουμε τότε τα ψαρονέφρι τον βαθύ και στον ξέβαθο δίσκο του varoma.

Ρίχνουμε στον κάδο τα υπόλοιπα υλικά και ρυθμίζουμε για μισή ώρα/ θερμοκρασία varoma / ταχ. 1

Τότε απομακρύνουμε το Varoma και ρυθμίζουμε 30 δευτερόλεπτα/ ταχ. 8 μέχρι να πολτοποιηθούν τα υλικά και να γίνει μια βελούδινη σάλτσα.

Μεταφέρουμε τα ψαρονέφρι σε πιατέλα, τα κόβουμε σε ροδέλες και τα περιλούζουμε με τη σάλτσα.

Καλή όρεξη!

Σημ. : Το κρασί που προτείνω είναι ΝΑΜΑ γιατί είναι γλυκό και αρωματικό, ενώ το χρώματα του είναι φωτεινό και διαυγές , με αποτέλεσμα να βοηθά στο χρώμα της σάλτσας. Η μαυροδάφνη έχει πιο ώριμη και μεστή επίγευση αλλά δίνει πιο σκούρο χρώμα. Όποιο κρασί κι αν επιλέξουμε ωστόσο το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό!