Αλμυρές συνταγές
Γαριδομακαρονάδα (συνταγή θερμομίξ)
- Hits: 378
Όταν μιλάμε για γαρίδες ο νους μας πάει σε δύο καταστάσεις : η μία είναι είναι η περίοδος της νηστείας και η άλλη είναι το καλοκαίρι στην ακροθαλασσιά με ουζάκι . Εμένα πάλι ο νους μου πάει και στις απλές , καθημερινές στιγμές , στα οικογενειακά τραπέζια και σε εκείνες τις φορές που μετατρέπουμε ένα συνηθισμένο μεσημεριανό σε υπέροχη απόλαυση με καλή παρέα και τέλεια διάθεση. Αυτό το θαλασσινό που δε λείπει από το τραπέζι μας δεν περιγράφεται με λόγια….είναι η αποθέωση της γεύσης και το θερμομίξ μας βοηθάει να το απολαύσουμε με τον πιο σίγουρο και τέλειο τρόπο.
Υλικά:
500 γρ. Γαρίδες
1 μεγάλο κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
1 πιπεριά Φλωρίνης
Λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό
50 γρ. ελαιόλαδο
50 γρ. ούζο
400 γρ. τριμμένη ντομάτα
1 κύβο λαχανικών
350 γρ. ζυμαρικά
Αλάτι, πιπέρι και λίγο ακόμα λάδι για τις γαρίδες
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε πολύ σχολαστικά τις γαρίδες, τις αλατοπιπερώνουμε , τις λαδώνουμε ελαφρά και τις τοποθετούμε στο καλαθάκι.
Ρίχνουμε στον κάδο το κρεμμύδι, το σκόρδο και ρυθμίζουμε για 5 δευτερόλεπτα / ταχ. 5
Προσθέτουμε τότε το λάδι και την πιπεριά σε λωρίδες και σοτάρουμε για 5 λεπτά/ 120ο θερμοκρασία/ ταχ. 1
Προσθέτουμε στη συνέχεια την ντομάτα, το μαϊντανό, το ούζο και τον κύβο, τοποθετούμε το καλαθάκι με τις γαρίδες στη θέση του και ρυθμίζουμε για 15 λεπτά/ θερμοκρασία varoma / ταχ. 1
Παράλληλα βράζουμε ζυμαρικά της προτίμησης μας σύμφωνα με τις οδηγίες συσκευασίας . Όταν είναι έτοιμα τα υλικά μας, ρίχνουμε σε μια βαθιά πιατέλα τα ζυμαρικά , αδειάζουμε τις γαρίδες στη σάλτσα , ανακατεύουμε και τα σερβίρουμε όλα μαζί με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και λίγα φρέσκα φύλλα βασιλικού.
Καλή όρεξη.
Σημ. Εναλλακτικά, αν δε θελουμε να χρησιμοποιήσουμε κατσαρόλα, αδειάζουμε τις γαρίδες και τη σάλτσα στην πιατέλα, τα σκεπάζουμε για να διατηρηθούν ζεστά και βράζουμε νερό για 10 λεπτά/ 100ο θερμοκρασία ταχ. 1
Προσθέτουμε τότε τα ζυμαρικά στον κάδο του θερμομιξ για όσο χρόνο αναγράφει η συσκευασία/ 100ο θερμοκρασία/ταχ. 1
Όταν είναι έτοιμα, αδειάζουμε στην πιατέλα, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.