Αλμυρές συνταγές
Μανιτάρια κρασάτα με σκόρδο (συνταγή θερμομίξ)
- Hits: 131
Δε φανταζόμουν ότι θα αγαπήσω τα μανιτάρια τόσο πολύ! Κι όμως τα αγάπησα και δε χάνω ευκαιρία να τα μαγειρεύω και να τα απολαμβάνω σε κάθε περίπτωση! Μεζεδάκια με μανιτάρια, μανιτάρια σαν κυρίως πιάτο συνοδευμένα συνήθως με ρύζι, μανιτάρια ψητά σαν συνοδευτικό σε κρέατα και πουλερικά, μανιταρόπιτες, μακαρονάδες με μανιτάρια, τάρτες, πίτσες κ.λ.π.
Λατρεύω την ώρα του σωταρίσματος τους και τα αρώματα που δίνουν, λατρεύω τον συνδυασμό τους με το σκόρδο και το θυμάρι, τρελαίνομαι για τη γεύση και το άρωμα τους…
Υλικά:
500 γρ. Μανιτάρια λευκά
1 μεγάλο κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
50 γρ. Λάδι
50 γρ. Λευκό κρασί
1 κύβο λαχανικών
Αλάτι, πιπέρι, θυμάρι
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε και κόβουμε τα μανιτάρια στα τέσσερα αν είναι μεγάλα και στα δυο αν είναι πιο μικρά.
Ρίχνουμε στον κάδο το λάδι, το σκόρδο και το κρεμμύδι και ρυθμίζουμε για 5 δευτερόλεπτα/ταχ. 5 ώστε να ψιλοκοπούν τα υλικά.
Ρυθμίζουμε τότε για 3 λεπτά/120ο θερμοκρασία/ ταχ. 1 ώστε να σωταριστούν. Προσθέτουμε τότε στον κάδο τα μισά μανιτάρια και ρυθμίζουμε για 5 λεπτά/ 120ο θερμοκρασία/ αντίστροφη κίνηση/ταχ. 1 ώστε να σωταριστουν κι αυτά. Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα μανιτάρια και ρυθμίζουμε για 10 λεπτά/ 120ο θερμοκρασία / αντίστροφη κίνηση/ ταχ. 1
Προσθέτουμε τότε το κρασί, τον κύβο, το αλατοπίπερο και το θυμάρι και ρυθμίζουμε για 5 λεπτά/ 120ο θερμοκρασία/ αντίστροφη κίνηση / ταχ. 1
Τα μανιτάρια είναι έτοιμα. Τα τοποθετούμε σε πιατέλα και σερβίρουμε ζεστά.
Καλή όρεξη!