Αλμυρές συνταγές
Πολύσπορο ψωμί (με το θερμομίξ)
- Hits: 460
Δε χρειάζεται να πω πολλά, ούτε να περιγράψω αναλυτικά το τι γίνεται με αυτό το ψωμί καθημερινά αφού έχει μετατρέψει το πρωινό γεύμα σε απόλαυση…Αποτελεί πλέον το αγαπημένο μου ψωμί για πρωινό, γεμάτο φυτικές ίνες και πρωτεΐνες, γεμάτο ενέργεια αλλά και γεύση…Η συνταγή ακριβής και πανεύκολη και το αποτέλεσμα μοναδικό. Εννοείται ότι έχω πάψει προ πολλού να αγοράζω ψωμί για τοστ…
Υλικά:
500 γρ. νερό
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
30 γρ. ελαιόλαδο
350 γρ. χωριάτικο αλεύρι
150 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
1 κ.σ. αλάτι
50 γρ. νιφάδες βρόμης
30 γρ. σουσάμι
20 γρ. κοπανισμένο λιναρόσπορο
20 γρ. ηλιόσπορο
20 γρ. παπαρουνόσπορο
1 κ.σ. μαυροσούσαμο
1 κ.σ. κολοκυθόσπορο
2 κ.σ. ζάχαρη
Εκτέλεση:
Ρίχνουμε στον κάδο το νερό και την μαγιά και ρυθμίζουμε 2 λεπτά και 30 δευτερόλεπτα/37ο/ταχ.2
Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ρυθμίζουμε άλλα 2 λεπτά και 30 δευτερόλεπτα/ λειτουργία ζύμη. Η ζύμη θα είναι κολλώδης.
Με τη βοήθεια της σπάτουλας τη μεταφέρουμε σε μακρόστενη φόρμα για κέικ που έχουμε τοποθετήσει λαδόκολλα. Το αφήνουμε κατά μέρος μέχρι να φουσκώσει και να διπλασιαστεί σε όγκο χωρίς να το σκεπάσουμε.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200ο για 45 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνεια . Τότε το ξεφορμάρουμε με προσοχή και το τοποθετούμε σε σχάρα να κρυώσει και να “στεγνώσει” . Κόβουμε σε φέτες και απολαμβάνουμε.
Καλή επιτυχία!