Αλμυρές συνταγές
Φιλέτο ψαριού με λαχανικά στον ατμό
- Hits: 100
Αυτή είναι μια βασική συνταγή που συνδυάζει την ευκολία, την νοστιμιά και τα οφέλη ενός φαγητού που δε στερείται κανένα από τα πολύτιμα, θρεπτικά συστατικά του, ούτε τις βιταμίνες του μιας και έχει μαγειρευτεί στον ατμό, δε στερείται τίποτα από τις γεύσεις και φυσικά δεν απαιτεί χρόνο ούτε κόπο μιας και όλα ετοιμάζονται και μαγειρεύονται ταυτόχρονα. Το μαγείρεμα στον ατμό επιπλέον μας εξασφαλίζει ζωντανό χρώμα αλλά και αναλλοίωτο σχήμα στα υλικά. Έτσι σε μισή ώρα περίπου έχουμε ετοιμάσει μια όμορφη και θρεπτική πιατέλα με ποικιλία υλικών και υπέροχη γεύση…
Υλικά:
2 μεγάλα φιλέτα ψαριού (εγώ χρησιμοποίησα βακαλάο)
2 μεγάλες πατάτες
2 κολοκυθάκια
1 καρότο
500 γρ. Νερό
Λίγο λάδι
1 λεμόνι
Αλάτι και θυμάρι
Εκτέλεση:
Πλένουμε και καθαρίζουμε το ψάρι και τα λαχανικά. Κόβουμε τα λαχανικά σε κομμάτια 2 εκατοστών τα αλατίζουμε και τα λαδώνουμε.
Ρίχνουμε στον κάδο 500 γρ. Νερό και μέσα στο καλαθάκι τοποθετούμε τα καρότα και τις πατάτες. Λαδώνουνε το βαθύ varoma και τοποθετούμε εκεί τα φιλέτα ψαριού. Τα αλατίζουμε και τα λαδώνουμε ελαφρά και κόβουμε λίγες φέτες από ένα λεμόνι και τις τοποθετούμε πάνω στα φιλέτα.
Στον ξέβαθο δίσκο του varoma τοποθετούμε τα κολοκυθάκια ελαφρώς λαδωμένα κι αυτά.
Ρυθμίζουμε για 25 λεπτά/ θερμοκρασία Varoma/ ταχ. 2
Τοποθετούμε τα λαχανικά και τα φιλέτα σε έναν δίσκο, τα περιλούζουμε με το χυμό από το υπόλοιπο λεμόνι, τα ραντίζουμε με φρέσκο ελαιόλαδο, τα πασπαλίζουμε με θυμάρι και λίγο ακόμα αλάτι και σερβίρουμε.
Καλή όρεξη!