tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Αλμυρές συνταγές

Ψαρόσουπα βελουτέ με το θερμομιξ

Αν ρωτήσεις κάποιον αν του αρέσει η ψαρόσουπα , μπορεί να σου απαντήσει “ναι την προτιμώ” αλλά μπορεί να σου απαντήσει κι “ευχαριστώ πολύ, δε θα πάρω”… Στην περίπτωση της σούπας βελουτέ όμως, θεωρώ πως η απάντηση διαφέρει…Όλοι λατρεύουν μια βελουτέ σούπα που περιέχει μεγάλο αριθμό  μυρωδάτων υλικών τα οποία αναμιγνύονται και χαρίζουν όλα μαζί ένα υπέροχο αποτέλεσμα με πλήρη ισορροπία κι απολαυστική υφή. Το θερμομιξ πηγαίνει τη σούπα βελουτέ ένα βήμα πιο πέρα λόγω της ακρίβειας των υλικών, λόγω του σωστού κι ελεγχόμενου χρόνου μαγειρέματος και λόγω της ευκολίας που προσφέρει, ενώ τα ψάρια μαγειρεύονται παράλληλα στον ατμό.

psarosoypa veloyte1

Υλικά (για 4 μερίδες):

2 μεγάλα ψάρια (συνολικό βάρος 600 γρ. περίπου)

2 μεγάλες πατάτες

2 καρότα

2 κολοκύθια

1 μεγάλο κρεμμύδι

1 ντομάτα

2-3 κλωνάρια σέλερι

520 γρ. νερό

1 κύβο λαχανικών

Αλάτι και πιπέρι

50 γρ. λάδι

1 μεγάλο ζουμερό λεμόνι

psarosoypa veloyte2psarosoypa veloyte3psarosoypa veloyte5psarosoypa veloyte6psarosoypa veloyte7psarosoypa veloyte8psarosoypa veloyte9psarosoypa veloyte12

Εκτέλεση:

Λαδώνουμε ελαφρά τον βαθύ κάδο του varoma, κόβουμε 4 λεπτές φέτες λεμονιού και τις τοποθετούμε στη βάση του. Καθαρίζουμε και αλατίζουμε τα ψάρια, τα λαδώνουμε κι από τις δύο πλευρές και τα τοποθετούμε πάνω στις φέτες λεμονιού.

Ρίχνουμε στον κάδο το κρεμμύδι και την ντομάτα κομμένα στα 4. Καθαρίζουμε πατάτες , καρότα , κολοκύθια και τα ρίχνουμε κι αυτά στον κάδο κομμένα σε κομμάτια. Ρίχνουμε και το σέλερι και ρυθμίζουμε για 5 δευτερόλεπτα/ταχ. 5 ώστε να ψιλοκοπούν τα υλικά.

Προσθέτουμε τότε το  νερό και τον κύβο λαχανικών και ρυθμίζουμε για 30 λεπτά/ θερμοκρασία varoma/ταχ. 1 ώστε να μαγειρευτούν τα υλικά.

Αφαιρούμε τότε το varoma με τα ψάρια, και προσθέτουμε μέσα στον κάδο το λάδι και το χυμό λεμονιού κι αλέθουμε για 1 λεπτό/ ταχ. 8 ώστε να πετύχουμε μια βελούδινη σούπα. Ελέγχουμε κι αν χρειαστεί επαναλαμβάνουμε για λίγα δευτερόλεπτα ακόμα.

Καθαρίζουμε το ψάρι και σερβίρουμε σε σουπιέρα ή ατομικά σε πιάτα τη σούπα βελουτέ και το καθαρισμένο ψάρι μαζί, πασπαλίζοντας μπόλικο πιπέρι.

Καλή απόλαυση!