tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Αλμυρές συνταγές

Ψαρόσουπα με λαχανικά στον ατμό (συνταγή θερμομιξ)

Με τα ψάρια στην κουζίνα δημιουργούνται θαύματα…Οι δυνατότητες άπειρες, οι συνταγές αμέτρητες , οι ποικιλίες των ψαριών επίσης άφθονες μα η σούπα η κλασική , η ευεργετική με τα καλοδιαλεγμένα ψάρια, την ποικιλία λαχανικών και τον απολαυστικό όξινο ζωμό είναι εκτός συναγωνισμού. Το θερμομιξ τα οργανώνει όλα τέλεια και καταφέρνει να ετοιμάσει ένα ολόσωστα  μαγειρεμένο μενού σε μισή ώρα!

psarosoypa laxanika thermomix1

Υλικά:

2 ψάρια για βραστά

4-6 φέτες λεμονιού

Αλάτι

50 γρ. Λάδι

3 καρότα

2 κολοκυθάκια

3 πατάτες

1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι

2 κλωνάρια σελερυ

1 φρέσκια ντομάτα

1 κύβο λαχανικών

30 γρ. Ρύζι γλασέ

600 γρ. Ζεστό νερό

Χυμό λεμονιού και πιπέρι για το σερβίρισμα

psarosoypa laxanika thermomix2psarosoypa laxanika thermomix3psarosoypa laxanika thermomix4psarosoypa laxanika thermomix5psarosoypa laxanika thermomix6psarosoypa laxanika thermomix7

Εκτέλεση:

Πλένουμε κι καθαρίζουμε τα υλικά μας(λαχανικά και ψάρια).

Αλατίζουμε τα ψάρια, τα λαδώνουμε ελαφρά και τοποθετούμε δυο φέτες λεμονιού στη βάση του μεγάλου varoma κι από άλλες δυο φέτες στο εσωτερικό των ψαριών. Τοποθετούμε τα ψάρια εκεί και τα αφληνουμε στην άκρη.

Ρίχνουμε στον κάδο όλα τα λαχανικά κομμένα στα 6 και ρυθμίζουμε για 10 δευτερόλεπτα/ταχ. 4. Προσαρμόζουμε τη ρύθμιση ανάλογα με τις απαιτήσεις μας, αν τα θέλουμε πιο ψιλοκομμένα ρυθμίζουμε λίγα δευτερόλεπτα επιπλέον ενώ αν τα θέλουμε πιο χοντροκομμένα, μειώνουμε λίγο το χρόνο κοπής.

Προσθέτουμε στη συνέχεια στον κάδο το λάδι, τον κύβο λαχανικών, το ρύζι και το νερό και τοποθετούμε το δίσκο varoma με τα ψάρια στην θέση του.

Ρυθμίζουμε τότε για 30 λεπτά/ θερμοκρασία varoma/ταχ. 1.

Όταν περάσει ο χρόνος βρασμού, αφαιρούμε το varoma, προσθέτουμε χυμό λεμονιού και πιπέρι κατά βούληση στον κάδο και σερβίρουμε αμέσως.

Καλή όρεξη!