Αλμυρές συνταγές
Μαγιονέζα με το θερμομιξ
- Hits: 45
Η αγαπημένη, παχύρρευστη κρεμώδες σάλτσα με τα λιγοστά υλικά και τη μαγική υφή είναι το πιο νόστιμο και διαδεδομένο “άρτυμα” της κουζίνας…Γαλλικής ή Ισπανικής καταγωγής (οι απόψεις διίστανται) η συγκεκριμένη σάλτσα μετατρέπει με μοναδικό τρόπο ένα απλό πιάτο από βραστά λαχανικά , ένα βραστό ψάρι ή θαλασσινά ή τα βραστά αυγά και τις σαλάτες σε γαστρονομική εμπειρία…Με λίγα λόγια , “όπου βάλει το χεράκι της” κάνει θαύματα. Το θερμομιξ θα την φτιάξει , πανεύκολα και σίγουρα κι εμείς θα την απολαύσουμε μέχρι την τελευταία σταγόνα.
Υλικά:
250 γρ. Ηλιέλαιο
1 αυγό φρέσκο βιολογικό
2 κ.σ. λεμόνι
2 κ.γλ. μουστάρδα
1/3 κ.γλ. αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
Βάζουμε ένα δοχείο πάνω στον κάδο και ζυγίζουμε μέσα στο ηλιέλαιο.
Το αφήνουμε στην άρση. Σε στεγνό και καθαρό κάδο ρίχνουμε το αυγό, το λεμόνι, τη μουστάρδα και το αλατοπίπερο. Κλείνουμε το καπάκι με τη μεζούρα του και ρυθμίζουμε για 1,5 λεπτό/ ταχ. 4 κι ενώ δουλεύει το θερμομιξ ρίχνουμε σιγά σιγά πάνω στο καπάκι το λάδι το οποίο θα πέφτει με χαμηλή ροή από την χαραμάδα της μεζούρας ώστε να πήξει η μαγιονέζα.
Όταν είναι έτοιμη, την μεταφέρουμε σε ένα μπωλ και σερβίρουμε αμέσως ή την φυλάμε σε βάζο, στο ψυγείο για αρκετές ημέρες.
Καλή επιτυχία.