tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Αλμυρές συνταγές

Φρέσκα ζυμαρικά με αυγά (με το θερμομιξ)

Τα χειροποίητα ζυμαρικά δεν τα συγκρίνω με τίποτα! Από τη διαδικασία και την παρασκευή τους μέχρι την γευστική εμπειρία που χαρίζουν, τα θεωρώ ασυναγώνιστα. Με το κατάλληλο αλεύρι και λίγα φρέσκα αυγά καλής ποιότητας, ετοιμάζεις το πιο ποιοτικό και εκλεκτό γεύμα καμωμένο από την αρχή μέχρι το τέλος από τα δυο σου χέρια. Το θερμομιξ απλά θα σου κάνει εύκολη τη ζωή με το ζύμωμα και τις αναλογίες…

zymarika me ayga thermomix1

Υλικά:

200 γρ. αλεύρι σκληρό

2 μεγάλα αυγά (60 γρ. το καθένα)

2 κ.σ. λάδι

zymarika me ayga thermomix2zymarika me ayga thermomix3zymarika me ayga thermomix4zymarika me ayga thermomix5zymarika me ayga thermomix6zymarika me ayga thermomix7zymarika me ayga thermomix8zymarika me ayga thermomix9zymarika me ayga thermomix10zymarika me ayga thermomix11zymarika me ayga thermomix12zymarika me ayga thermomix13zymarika me ayga thermomix14zymarika me ayga thermomix15

Εκτέλεση:

Ρίχνουμε στον κάδο τα υλικά και ρυθμίζουμε για 3 λεπτά/ λειτουργία ζύμης (στάχυ) μέχρι να πετύχουμε ένα μίγμα που θα μοιάζει με μαλακά, χονδρά ψίχουλα. Αδειάζουμε το περιεγχόμενο του κάδου στον πάγκο εργασίας και συμπιέζουμε με τις παλάμες μας μέχρι να σχηματίσουμε μια μπάλα. Την τυλίγουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε για λίγο στην άκρη να “ξεκουραστεί” .

Στη συνέχεια κόβουμε τη ζύμη σε κομμάτια ώστε να μπορούμε να την δουλεύουμε πιο εύκολα και αφού σχηματίσουμε μικρές μπάλες και πασπαλίσουμε  με αλεύρι , με τη βοήθεια του πλάστη ή με το μηχάνημα των ζυμαρικών ανοίγουμε φύλλα πάχους 3 χιλιοστών και τα κόβουμε στο σχήμα που επιθυμούμε. Φροντίζουμε σε κάθε βήμα να πασπαλίζουμε με αλεύρι ώστε να μην κολλάνε μεταξύ τους τα φύλλα και στη συνέχεια τα ζυμαρικά που ετοιμάζουμε.

Στη συνέχεια μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τη συνταγή που έχουμε επιλέξει.

Ο χρόνος βρασμού τους είναι περίπου 4-5 λεπτά.

Αν θέλουμε μπορούμε να αφήσουμε τα ζυμαρικά πάνω σε τραπεζομάντηλο πασπαλισμένο με λίγο αλεύρι για λίγες ώρες ώστε να στεγνώσουν και να τα μαγειρέψουμε στη συνέχεια ή να τα διατηρήσουμε για 2-3 ημέρες στο ψυγείο (πάντα φροντίζοντας να είναι αλευρωμένα για να μην κολλήσουν).

Καλή επιτυχία.