Αλμυρές συνταγές
Φρέσκα ζυμαρικά με αυγά (με το θερμομιξ)
- Hits: 70
Τα χειροποίητα ζυμαρικά δεν τα συγκρίνω με τίποτα! Από τη διαδικασία και την παρασκευή τους μέχρι την γευστική εμπειρία που χαρίζουν, τα θεωρώ ασυναγώνιστα. Με το κατάλληλο αλεύρι και λίγα φρέσκα αυγά καλής ποιότητας, ετοιμάζεις το πιο ποιοτικό και εκλεκτό γεύμα καμωμένο από την αρχή μέχρι το τέλος από τα δυο σου χέρια. Το θερμομιξ απλά θα σου κάνει εύκολη τη ζωή με το ζύμωμα και τις αναλογίες…
Υλικά:
200 γρ. αλεύρι σκληρό
2 μεγάλα αυγά (60 γρ. το καθένα)
2 κ.σ. λάδι
Εκτέλεση:
Ρίχνουμε στον κάδο τα υλικά και ρυθμίζουμε για 3 λεπτά/ λειτουργία ζύμης (στάχυ) μέχρι να πετύχουμε ένα μίγμα που θα μοιάζει με μαλακά, χονδρά ψίχουλα. Αδειάζουμε το περιεγχόμενο του κάδου στον πάγκο εργασίας και συμπιέζουμε με τις παλάμες μας μέχρι να σχηματίσουμε μια μπάλα. Την τυλίγουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε για λίγο στην άκρη να “ξεκουραστεί” .
Στη συνέχεια κόβουμε τη ζύμη σε κομμάτια ώστε να μπορούμε να την δουλεύουμε πιο εύκολα και αφού σχηματίσουμε μικρές μπάλες και πασπαλίσουμε με αλεύρι , με τη βοήθεια του πλάστη ή με το μηχάνημα των ζυμαρικών ανοίγουμε φύλλα πάχους 3 χιλιοστών και τα κόβουμε στο σχήμα που επιθυμούμε. Φροντίζουμε σε κάθε βήμα να πασπαλίζουμε με αλεύρι ώστε να μην κολλάνε μεταξύ τους τα φύλλα και στη συνέχεια τα ζυμαρικά που ετοιμάζουμε.
Στη συνέχεια μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τη συνταγή που έχουμε επιλέξει.
Ο χρόνος βρασμού τους είναι περίπου 4-5 λεπτά.
Αν θέλουμε μπορούμε να αφήσουμε τα ζυμαρικά πάνω σε τραπεζομάντηλο πασπαλισμένο με λίγο αλεύρι για λίγες ώρες ώστε να στεγνώσουν και να τα μαγειρέψουμε στη συνέχεια ή να τα διατηρήσουμε για 2-3 ημέρες στο ψυγείο (πάντα φροντίζοντας να είναι αλευρωμένα για να μην κολλήσουν).
Καλή επιτυχία.